Latvijos pasieniečiai šiemet sustabdė daugiau nei 3000 iš Baltarusijos ėjusių nelegalų

  • Teksto dydis:

Latvių pasieniečiai šiais metais jau užkirto kelią 3 042 asmenų bandymams nelegaliai patekti į Latviją iš Baltarusijos, naujienų agentūrai LETA pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Per pastarąsias tris dienas iš Baltarusijos į Latviją neleista patekti 65 nelegaliems migrantams.

Šiais metais humanitariniais pagrindais į šalį buvo įleista dvylika asmenų.

Nors 2023 metų rudenį per dieną vidutiniškai maždaug 100 asmenų būdavo neleidžiama patekti į Latviją, žiemos mėnesiais šis skaičius sumažėjo. Pirmieji bandymai nelegaliai patekti į Latviją šiais metais užfiksuoti sausio 10-ąją.

Atsinaujinus nelegalių migrantų srautams, nuo šių metų kovo 13-osios iki rugsėjo 12-osios Latvijos ir Baltarusijos pasienyje vėl įvestas sustiprintas sienos apsaugos režimas.

Pernai 13 863 asmenys buvo sustabdyti nelegaliai kertantys sieną, o 428 buvo įleisti dėl humanitarinių priežasčių. 2022-aisiais buvo užkirstas kelias 5 286 bandymams neteisėtai kirsti Latvijos ir Baltarusijos sieną, o dėl humanitarinių priežasčių buvo leista kirsti sieną 217 asmenų.

Latvijos institucijų teigimu, autoritarinio Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos režimo bandymai išstumti migrantus per Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos sienas yra hibridinio karo, nukreipto prieš šias šalis, metodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių