Po smūgio Kyjivo vaikų ligoninei Rusija sulaukė JT Saugumo Tarybos pasmerkimo

Po intensyvių Rusijos atakų Ukrainoje, pareikalavusių aukų Kyjivo vaikų ligoninėje, JT Saugumo Tarybos narės griežtai pasmerkė Maskvos veiksmus.

„Šiandien esame čia, nes Rusija, nuolatinė Saugumo Tarybos narė, šiuo metu pirmininkaujanti Saugumo Tarybai, atakavo vaikų ligoninę – ir man per nugarą bėga šiurpas, kai tariu šį sakinį“, – skubiai sušauktame Tarybos posėdyje Niujorke sakė JAV ambasadorė JT Linda Thomas Greenfield. Rusija liepą rotacijos principu pirmininkauja Tarybai.

Britų ambasadorė Barbara Woodward pridūrė, kad Rusijos elgesys yra „gėda Saugumo Tarybai ir ypač – pirmininkaujančiai šaliai“. Prancūzijos atstovas Nicolas de Rivière kalbėjo apie „dar vieną įrašą karo nusikaltimų sąraše“, už kurį Rusija turi būti patraukta atsakomybėn.

Kinijos ambasadoriaus pavaduotojas Geng Shuangas kalbėjo atsargiau ir nekritikavo Pekino partnerės Maskvos, tačiau taip pat pasiuntė signalą Rusijai: mūšiai pastaruoju metu, deja, nenurimo, „o suintensyvėjo“, sakė jis. Vis būta žiaurių atakų, pareikalavusių aukų. Kinija esą dėl to labai sunerimusi.

Užpultos vaikų ligoninės gydytojas Volodymyras Žovniras taip pat kalbėjo posėdyje ir smūgio ir sprogimo klinikoje momentą apibūdino kaip „tikrą pragarą“.

Per ataką pirmadienį ligoninė buvo smarkiai apgadinta. Oficialiais duomenimis, žuvo mažiausiai du suaugusieji, įskaitant gydytoją. 32 žmonės buvo sužeisti, tarp jų – 8 vaikai.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaKyjivo vaikų ligoninėLinda Thomas Greenfield

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių