Šiaurės Korėja paleido keletą balistinių raketų į Japonijos jūrą

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja paleido keletą artimojo nuotolio balistinių raketų, trečiadienį pranešė Pietų Korėjo kariuomenė.

Raketas Šiaurės Korėja paleido į Rytų jūrą, dar vadinamą Japonijos jūra, remdamasi Seulo generalinio štabo (JCS) suteikta informacija pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

JCS teigimu, raketos buvo paleistos į šiaurę nuo Pchenjano ir nuskriejo maždaug 400 kilometrų.

„Mes griežtai smerkiame Šiaurės Korėjos įvykdytą raketų paleidimą – tai aiški provokacija, kelianti grėsmę taikai ir stabilumui Korėjos pusiasalyje“, – teigiama naujienų agentūros „Yonhap“ cituojamame JCS pranešime.

Manoma, kad raketos nukrito į jūrą, remdamasi Japonijos pakrantės apsaugos tarnybos duomenimis pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Penktadienį Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad šalies vadovas Kim Jong Unas apžiūrėjo urano sodrinimo bazę, kur buvo supažindintas su ginklams gaminti tinkamos branduolinės medžiagos gamyba ir pristatė planus didinti šalies branduolinius pajėgumus.

Jokios informacijos apie šį vizitą, jo laiką ar urano sodrinimo bazės buvimo vietą valstybinė naujienų agentūra KCNA neatskleidė.

Šiaurės Korėjai JT rezoliucijomis draudžiama leisti bet kokio nuotolio balistines raketas ar net vykdyti jų bandymus.

Paprastai tokios raketos būna skirtos atakuoti taikinius sausumoje, jose gali būti montuojama branduolinė kovinė galvutė.

Įtampa Korėjos pusiasalyje dar labiau išaugo po to, kai Pchenjanas per pastaruosius dvejus metus ėmė intensyviau vykdyti raketų bandymus ir griežtesniu tonu kalbėti apie JAV ir Pietų Korėją. Be to, Šiaurės Korėja ėmė glaudžiau bendradarbiauti su Rusija karinėje srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių