Turkija pagrasino Izraeliui kariniu įsikišimu

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sekmadienį pagrasino Izraeliui karine intervencija ir paminėjo ankstesnius veiksmus Kalnų Karabache ir Libijoje.

„Kaip įžengėme į Karabachą, kaip įžengėme į Libiją, lygiai taip pat galime padaryti ir jiems“, – sakė R. T. Erdoanas per savo valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) renginį Rizėje prie Juodosios jūros, turėdamas omenyje Izraelį.

Per konfliktą Kalnų Karabache R. T. Erdoganas rėmė Azerbaidžaną, suteikė dronų ir kitą karinę paramą. Ankara taip pat remia tarptautiniu mastu pripažįstamą Libijos vyriausybę karine įranga ir personalu.

Savo kalboje R. T. Erdoganas gyrė Turkijos gynybos pramonės pažangą. „Nėra nieko, ko negalėtume padaryti. Tiesiog turime būti stiprūs“, - sakė jis.

Nuo karo Gazos Ruože pradžios spalio mėnesį Izraelio ir Turkijos santykiai smarkiai pablogėjo. R. T. Erdoganas vadina palestiniečių islamistų grupuotę „Hamas“ „išsivadavimo organizacija“ ir palygino Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu su Adolfu Hitleriu. Liepos viduryje R. T. Erdoanas pareiškė nepritarsiantis jokiam NATO ir Izraelio bendradarbiavimui, kol karas Gazos Ruože tęsis.


Šiame straipsnyje: IzraelisTurkijaGaza

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių