FNTT vadovai teismui skundžia ministro įsakymą (atnaujinta)

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorius Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas per teismą siekia panaikinti vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymą, kuriuo nurodyta pakartotinai patikrinti jų kandidatūras dėl leidimo dirbti su slapta informacija.

Šiuos skundus praėjusią savaitę gavęs Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį grąžino pareiškėjams patikslinti.

Papildyta 17:26 val.

V.Gailiaus ir V.Giržado skundus VAAT gavo penktadienį, BNS patvirtino teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Abu pareigūnai prašė kaip nepagrįstą panaikinti vasario 8 dienos vidaus reikalų ministro įsakymą, kuriuo Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui pavesta atlikti pakartotinį abiejų FNTT vadovų kandidatūrų patikrintimą.

Tuo pačiu įsakymu R.Palaitis V.Gailiui ir V.Giržadui uždraudė dirbti su įslaptinta informacija, kol bus atliekamas minėtas patikrinimas. Šis ministro nurodymas taip pat apskųstas teismui.

Pareigūnai ne tik VAAT prašė panaikinti minėtą įsakymą kaip nepagrįstą, bet ir pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones - sustabdyti jo galiojimą, kol skundai bus išnagrinėti iš esmės.

„Teismas pirmadienį priėmė nutartį pareiškėjams iki vasario 27 dienos pateikti teismui patikslintus skundus“, - sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

R.Palaitis yra minėjęs, kad gavęs minėto patikrinimo išvadas spręs dėl FNTT direktoriaus ir jo pavaduotojo likimo postuose.

Vidaus reikalų ministras R.Palaitis praėjusią savaitę pareiškė nepasitikįs ir V.Gailiumi, ir V.Giržadu. Iš pradžių nepasitikėjimas pareikštas V.Giržadui, nes jo pakartotinio tyrimo poligrafu arba vadinamuoju melo detektoriumi rezultatai buvę jam nepalankūs. FNTT direktoriumi V.Gailiumi nepasitikėjimas pareikštas, kai šis atsisakė atleisti savo pavaduotoją iš pareigų.

Poligrafu tikrintas ir V.Gailius. Jo tyrimo rezultatai neskelbiami.

BNS žiniomis, patikrinimai gali būti susiję su atliekamu tyrimu dėl informacijos nutekinimo apie banką „Snoras“. Aiškinamasi, kokiu būdu duomenys apie rengiamus pareigūnų veiksmus pernai lapkritį pateko „Snoro“ akcininkams.

Generalinė prokuratūra pirmadienį BNS informavo, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimo slaptos informacijos nutekinimo apie „Snorą“ nėra pradėtas.

Pagal įstatymą, FNTT direktorių skiria ir atleidžia vidaus reikalų ministras, jo pavaduotoją - taip pat ministras, tačiau prieš tai jis turi būti gavęs tarnybos vadovo teikimą.

Buvęs Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas V.Gailius FNTT vadovauja nuo 2010 metų liepos. V.Giržadas jo pavaduotoju tapo 2011 metų rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Teisingai pasielgė.

zyklon

zyklon portretas
o kodel Palaitis dar nesedi?

sarka

sarka portretas
Teisingai, vyrai! Lieka tiketis, kad teisingumas Lt dar egzistuoja, nes jau rugstu darosi ziurint kaip Palaitis su savo vagiu shaika valdo Lietuva.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių