Berlyne - skaudus ALBA komandos dūris „Žalgiriui“ (komentarai)

Penktadienį  Kauno „Žalgiris“ svečiuose žaidė priešpaskutines Eurolygos „Top 16“ etapo  E grupės  rungtynes su Berlyno ALBA  komanda ir skaudžiai pralaimėjo 55:77 (6:14, 15:27, 15:20, 19:16)

Eurolygoje tokia didele persvara šį sezoną „Žalgirio“ nebuvo įveikusi nė viena komanda.

Nei ALBA komandai, nei „Žalgiriui“ šios rungtynės nieko nelėmė. Berlyno krepšininkai grupėje bet kuriuo atveju liks septinti, kauniečiai nebeturi galimybių pakilti iš šeštosios į penktąją vietą.

Komentarai

„Kai pirmavome 6:0, pajutau, kad mano auklėtiniai pamanė, jog ALBA jau iškėlė baltą vėliavą, tačiau taip nebuvo. Šios rungtynės buvo visiškai kitokios nei Kaune, kai laimėjome 36 taškų skirtumu. Tiesa, tada dar rungtyniavo Marko Popovičius, Tremmellas Dardenas ir Paulius Jankūnas.

Pralaimėjimas Berlyne yra gera pamoka – jeigu aikštėje neatiduodame visų jėgų, esame tik vidutinė komanda. Jei mes nedirbame 100 procentų pajėgumu, mus lengva nugalėti. Varžovai antrajame kėlinyje nepataikė vos  vieno metimo. Taip taikliai atakuojančią komandą sudėtinga įveikti„, -  sakė  “Žalgirio" vyriausiasis treneris Joanas Plaza.

„Žaidėme tragiškai. Prastai pradėjome rungtynes, prametėme daug lengvų metimų. Manau, kai kas iš mūsų manė, kad po iškovotos Vokietijos taurės varžovai bus atsipalaidavę, tačiau atsitiko priešingai. ALBA krepšininkai žaidė labai susikaupę ir  atrodė galingai", - teigė  rezultatyviausiai iš žalgiriečių rungtyniavęs Kšištofas Lavrinovičius.

Rezultatyviausi

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 15, M.Delašas 8, M.Kuzminskas 7, D.Lavrinovičius 6, D.McGrathas 5, A.Juškevičius ir R.Kaukėnas po 4, O. Lafayette'as 3, V.Lipkevičius 2, R.Javtokas 1.

„Alba“: D.Thompsonas 16, D.Byarsas 12, N.Djedovičius, D.Woodas ir A.Traore po 8.

Rungtynių eiga

Pirmasis kėlinys. Pirmasis du taškus pelnė „Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius. 4-ąją min. po Mindaugo Kuzminsko metimo svečiai pirmavo 6:0, o aikštės šeimininkams niekaio nesisekė „atrišti“ kauniečių krepšio.

ALBA sugebėjo pataikyti tik pirmojo kėlinio viduryje, kai pagaliau įmetė Deonas Thompsonas. Netrukus Vokietijos ekipa pelnė dar du taškus, ir „Žalgiris“ pirmavo tik 6:4. Tačiau kauniečių bėdos tik prasidėjo - aikštės šeimininkai įsismarkavo, o žalgiriečiams nesisekė atakuoti.

7 min. po Alberto Miralleso dvitaškio Berlyno ekipa įgijo penkių taškų persvarą - 11:6.  9 min. po aikštės šeimininkų tolimo šūvio „Žalgiris“ atsilikinėjo 6:14. Vokietijos komanda kelių minučių atkarpą laimėjo net 14:0. Po pirmojo kėlinio ALBA įgijo 8 taškų persvarą - 14:6.

Antrasis kėlinys. Antrojo kėlinio pradžioje tęsėsi pirmojo kėlinio košmaras - taškus pelnė tik aikštės šeimininkai 12 min. po Nichado Djedovičiaus metimo jie nutolo - 21:6.

Tik 13 min. Kšištofui Lavrinovičiui pavyko pataikyti iš toli, tačiau ALBA krepšininkai tuoj pat atsakė šešiais taškais iš eilės ir grėsmingai nutolo - 27:9.

16 min. po tolimo šūvio Vokietijos komanda įgijo net 21 taško persvarą - 33:12. Dar po vieno tritaškio ALBA pirmavo 36:12. Tik nuo šio momento svečiai tarsi atsigavo. Jie pelnė septynis taškus be atsako ir priartėjo - 36:19.

Tačiau tai buvo trumpalaikė sėkmė. Aikštės šeimininkai nesutriko, po dviejų kėlinių jie pirmavo 20 taškų persvara - 41:21.

Trečiasis kėlinys. Po pertraukos pirmasis dvitaškį pelnė D. Lavrinovičius. Tačiau kauniečiams niekaip nesisekė sumažinti atsilikimo. Trečiojo kėlinio viduryje ALBA krepšininkai įgijo rekordinę - 24 taškų - persvarą (55:31). Netrukus ji išaugo dar labiau - 57:31.

Žalgiriečiams pakreipti įvykių sau naudinga linkme nesisekė. Po trijų kėlinių Berlyno klubas turėjo net 25 taškų persvarą - 61:36.

Ketvirtasis kėlinys. Prasidėjus paskutiniam ketvirčiui svečiams šiek tiek pavyko sumažinti skirtumą - po K. Lavrinovičiaus tritaškio jie atsilikinėjo 41:63.

36 min. LKL čempionai dar labiau priartėjo - 48:66. Deja, tai buvo viskas, ką „Žalgirio“ krepšininkai sugebėjo padaryti. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei dvi minutes Vokietijos ekipa pirmavo 75:51, o rungtynes laimėjo 77:55.

Nepadės. LKL čempionams Berlyne negalės padėti traumas besigydantys Paulius Jankūnas ir Marko Popovičius.

Akistata. „Žalgiris“ šį sezoną savo aikštėje ALBA krepšininkus sutriuškino net 36 taškų skirtumu – 92:56.

Buksuoja.Vokietijos čempionate ALBA rungtyniauja neįspūdingai. Komanda (16 pergalių ir 10 pralaimėjimų) užima tik penktąją vietą.

Nuomonė I. „Su „Žalgiriu“ žaisime paskutines namų rungtynes Eurolygoje, todėl būtų šaunu laimėti. Prieš aštuonias savaites mūsų krepšininkai  sužaidė blogiausias sezono rungtynes. Neabejoju, kad jie padarys viską, kad dabar atrodytų visai kitaip. Kauniečių padėtis šiuo metu sudėtinga. Tačiau jie prieš savaitę nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą ir įrodė, kad turi daug talentingų ir patyrusių žaidėjų, todėl yra sunkiai įveikiami“, - prieš dvikovą kalbėjo ALBA vyriausiasis treneris Saša Obradovičius.

Nuomonė II. „Praėjusį savaitgalį varžovai iškovojo Vokietijos taurę, savo aikštėje jie žais geriau nei Kaune. Mes daugiau remsimės jaunais žaidėjais. Sezonas Eurolygoje artėja į pabaigą, todėl jiems tai viena iš paskutinių gerų progų daugiau pasireikšti“, - sakė „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

Įspėjimas. „ALBA demonstruoja skirtingą žaidimą namuose ir išvykoje. Kaune žalgiriečiai sužaidė puikias rungtynes ir labai gerai atakavo iš toli, tačiau dėl to negalima žiūrėti į vokiečių komandą pro pirštus. Varžovai turi stiprią gynėjų grandį, žaidžia pasiaukojančiai, todėl lemiamą įtaką gali turėti „Žalgirio“ nusiteikimas ir kova dėl atšokusių kamuolių“, - teigė VTB Vieningosios lygos vykdomasis direktorius Tomas Pačėsas.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgirisalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nustebes

Nustebes portretas
Ir iš kur tokie debilai - žurnaliugos imasi? Negi pralošti sporte yra "žema" arba prilygsta pažeminimui? Kodėl savo nepraustais nagais ir smirdan2iomis burnomis tempiate į švarų sportą tokias šiukšles - "parklubde", "pažemino", "patiesė"? Rašinėkite geriau apie "homosekus" - jusų leksikonas tam tinka geriau nei sportui!

Nuomone

Nuomone portretas
Blogai M. Brazys isanalizavo vokieciu zaidima. Sitaip pralaimineti... Geda!!!

cc

cc portretas
Varo kaip Panevėžio Lietkabeliai gėda žiūrėt...
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių