Būsimieji medikai – studentų teniso lyderiai

Kauniečiai moka žaisti tenisą – tai įrodė ir Vilniuje surengtame šalies studentų teniso čempionate: jame triumfavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) komanda.

Iškovojo medalius

Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) rengiamose pirmenybėse jėgas išmėgino aštuonių šalies universitetų sportininkai.

Daugiausia įskaitinių taškų čempionams pelnė LSMU Medicinos fakulteto rezidentė Ingrida Stankutė. Ji iškovojo bronzos medalį ir į priekį praleido tik Kauno technologijos universiteto (KTU) atstovę Estelą Paulauskaitę bei Vilniaus universiteto studentę Violetą Kirilovaitę. Dvejetų turnyre I.Stankutė su Julija Borkyte laimėjo sidabrą, finale pralaimėjusios vilnietėms Gretai Aidukaitei ir Violetai Kirilovaitei.

Dar vieną medalį į LSMU komandos taupyklę įmetė Rokas Aukštikalnis, suvienijęs jėgas su kolega iš Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Tadu Misevičiumi. Šis duetas dvejetų varžybose buvo antras. Pirmą vietą užėmė Dovydas Šabūnas ir Laurynas Adomavičius iš Lietuvos sporto universiteto (LSU).

Bendrojoje įskaitoje LSMU tenisininkai surinko 75 taškus ir keturiais aplenkė KTU ekipą. Trečioje pozicijoje – po 66 taškus pelniusios LSU ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto komandos.
Nugalėtojams dar atstovavo Ieva Kaminskaitė, Alfonsas Genys ir Tomas Steponkus.

Žaidžia ir rektorius

Čempionų treneris Tomas Bardauskas teigė esąs patenkintas rezultatais.

"LSMU turi gilias teniso tradicijas. Iki šiol dažniausiai užimdavome trečią ar ketvirtą vietas, o šiemet šoktelėjome į pirmą. Visi mūsų žaidėjai pasirodė pagal galimybes. Pastarąjį kartą tokiu pasiekimu universitetas džiaugėsi gal prieš aštuonerius metus, kai treneriu dirbo mano pirmtakas Gerardas Šauklys", – sakė T.Bardauskas.

Docento G.Šauklio vadovaujamoje komandoje žibėjo izraelietis Artūras Poyurovskis, studentų sporto festivalyje Turkijoje pasipuošęs bronzos medaliu. Jam puikiai talkino Aurimas Pūkas.
Dabartinėje ekipoje taip pat yra žaidėjų iš užsienio. Prie lietuvių noriai prisideda Kaune studijuojantys svečiai iš Ispanijos.

Tenisui neabejingas ir LSMU rektorius profesorius Remigijus Žaliūnas. Jis ne tik vadovauja Lietuvos gydytojų teniso sąjungai, bet ir pats išbando rankos taiklumą aikštyne. Studentai ir dėstytojai kasmet kovoja dėl rektoriaus įsteigtos taurės.

Pavyzdžiai – ne žodžiais

LSMU pergales skina ir kitų sporto šakų atstovai. Badmintono, stalo teniso, plaukimo varžybose universiteto auklėtiniai nuolat kopia ant prizininkų pjedestalo.
Neseniai įvykusiose Baltijos šalių studentų žaidynėse plaukikai laimėjo daug medalių.

"Malonu, jog medikai ne tik gydo ar kalba apie sveikatinimą, bet ir savo pavyzdžiu rodo, kad sportas – būtina sveikatos sąlyga", – teigė T.Bardauskas.

Treneris džiaugėsi, kad universiteto teniso lyderiams auga gausi pamaina. Į jo vadovaujamas treniruotes teniso pradinukams dažnai susirenka per pusšimtį studentų.


Šiame straipsnyje: tenisasLSMUTomas Bardauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių