Imtynininkų bendruomenė palydėjo į Paryžiaus žaidynes tris olimpiečius

  • Teksto dydis:

Lietuvos imtynininkai Mantas Knystautas, Mindaugas Venckaitis bei Gabija Dilytė penktadienį iškeliavo į Paryžių. Be didelio šurmulio ir nerimo ženklų. Su šypsenomis.

„Gerai, jog nėra žiniasklaidos antplūdžio, tiesiog, nežinočiau, ką atsakyti. Kaip nuotaikos, kaip pasiruošę? Po varžybų galima daryti išvadas, o paskutinėmis dienomis prieš startą tikrai neturiu ką sakyti. Pasiruošimas vyko įprastu ritmu, pagal planą. Tiesa, gal Aleksandras Kazakevičius galėtų daugiau papasakoti, jis visuomet turi minčių“, – pokalbį savo kolegai olimpiečiui mėgino permesti treneris Mindaugas Ežerskis.

„Olimpinėse žaidynėse kiekviena kova yra finalinė. Taip ir reikia ruoštis bei nusiteikti – finalai vyksta nuo kvalifikacijos arba aštuntfinalio. Sportininkų išvedimas, pristatymas, ažiotažas – viskas nepakartojama ir nesulyginsi nei su vienomis varžybomis“, – patirtimi dalijosi Londono olimpinių žaidynių bronzos laimėtojas A.Kazakevičius.

„Viskas, ką pasakoja Aleksandras, išties įdomu, tačiau nesikonsultuosiu. Noriu pats viską ieškoti, atrasti ir sužinoti“, – savarankiškai pažinti olimpizmo dvasią iš arčiau nusiteikęs G.Dilytės treneris Aivaras Kaselis.

Tuo tarpu Tokijo žaidynėse dalyvavęs M.Knystautas atkreipė dėmesį, jog pusfinaliai startuos prieš pat vidurnaktį.

„Dar neteko kovoti rimtose varžybose taip vėlai. Nauja patirtis. Iš vienos pusės neįprasta, kita vertus, pirmasis startas vyks pavakary, tik apie 17 valandą. Galėsiu ramiai po svėrimo pavalgyti ir pasnausti, – primindamas, jog į lemiamą etapą dar reikia patekti, padėties nedramatizavo sunkiasvoris. – Be to, sąlygos visiems vienodos“.

Iš kairės: M.Venckaitis, G.Dilytė, M.Knystautas. (V. Malinausko nuotr.)

Olimpiečius į Prancūzijos sostinę palydėjo pasaulio čempionas Rimantas Bagdonas, seimo narys Algirdas Butkevičius, Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas, treniruočių draugai ir artimieji.

Pirmas iš lietuvių olimpines kovas rugpjūčio 5 d. pradės M.Knystautas (graikų-romėnų imtynių svorio kategorija iki 130 kg). Rugpjūčio 6 d. olimpietės duonos pirmą kartą paragaus G.Dilytė (moterų imtynių svorio kategorija iki 50 kg). O rugpjūčio 7 d. ant olimpinio kilimo pirmą kartą žengs M.Venckaitis (graikų romėnų imtynių svorio kategorija iki 97 kg).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių