Olimpinėse žaidynėse debiutavęs irkluotojas G. Bieliauskas pateko į ketvirtfinalį

Lietuvis irkluotojas Giedrius Bieliauskas šeštadienį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse iškovojo trečiąją poziciją ir pateko į ketvirtfinalį.

Tarp varžovų šešetuko jis finišavo ketvirtas (7 min. 0,96 sek).

Iš Lietuvos sportininkų G. Bieliauskas prie starto linijos stojo pirmasis. 27 metų irkluotojas, lenktyniavo antrajame iš šešių atrankos plaukimų kartu su varžovais iš Indonezijos, Sudano, Rumunijos, Kroatijos ir Slovėnijos.

Olimpinėse varžybose debiutavęs G. Bieliauskas nedalyvavo Paryžiaus olimpinių žaidynių atidaryme, bet šių iškilmių atmosferą jis pajuto prieš trejus metus Tokijuje. Ten kaunietis buvo Lietuvos porinės keturvietės atsarginis.

„Atvirai kalbant, vykstant į Tokiją kaip atsarginiam irkluotojui jausmai buvo ne patys geriausi – liūdesys ir nusivylimas. Aš, kaip sportininkas, tikrai tikėjau, kad galiu padėti komandai užimti aukštesnę vietą. Šias mintis patvirtino ir tokį sprendimą būtų palaikiusi didelė dalis Lietuvos irklavimo bendruomenės, kuri negalėjo suprasti ankstesnio trenerio sprendimo neįtraukti manęs į komandos sudėtį. Esu jiems dėkingas už palaikymą ir tikėjimą. Dabar esu labai laimingas, nes įrodžiau, kad esu vertas atstovauti savo šaliai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, ir džiaugiuosi, jog galėsiu tai daryti itin konkurencingoje vyrų vienviečių valčių klasėje tarp pačių pajėgiausių pasaulio irkluotojų“, – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto žurnalui „Olimpinė panorama“ sakė G. Bieliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių