V. Senkutė olimpinėse žaidynėse iškovojo vietą finale

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį olimpinėse žaidynėse su nekantrumu buvo laukiamas irkluotojų Viktorijos Senkutės ir Giedriaus Bieliausko pasirodymas vienviečių valčių varžybų pusfinalyje.

2 km distanciją 28-erių lietuvė įveikė per 7 min. 19.15 sek. laiką ir atplaukė antra, į priekį beveik 2 sekundėmis praleisdama 37-erių Naujosios Zelandijos irkluotoją Emmą Twig.

Bendroje įskaitoje per abu pusfinalius prieš tai minėta E. Twig užėmė pirmą vietą (7 min. 17.19 sek.), V. Senkutė – antrą, trečia pozicija atiteko olandei Karolienai Florijn iš pirmojo pusfinalio, jos greitis – 7 min. 21.26 sek.

Iškart po Viktorijos į savo valtį sėdo kitas Lietuvos irkluotojas Giedrius Bieliauskas. Tokioje pat rungtyje varžęsis lietuvis savajame pusfinalyje startavo užtikrintai, bet neišlaikė tempo ir atplaukė 6-as. Jo laikas – 7 min. 09.29 sek.

Bendroje įskaitoje greičiausias tarp vyrų buvo Oliveris Zeidleris. 28-erių vokietis distanciją įveikė per 6 min. 35.77 sek.

V. Senkutės finalas vyks šeštadienį, rugpjūčio 3 d., 11.18 val., G. Bieliauskas B finalą (dėl 7–12 vietų) pradės tą pačią dieną, 11.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių