Irkluotoja V. Senkutė sėkmingai įveikė atrankos barjerą: keliauja į ketvirtfinalį

Olimpinių žaidynių debiutantė – 28-erių irkluotoja Viktorija Senkutė pateko į ketvirtfinalį.

Lietuvė startavo antrajame takelyje. Iš pradžių ji irklavo mažiausiu tempu. Po 500 metrų V. Senkutė pirmavo. Vėliau pozicija taip pat nesikeitė – išliko 3 metrų pranašumas.

Irkluotojos iškovotas rezultatas – geriausias moterų varžybose. Ji finišavo (7 min. 30,01 sek.).

Jos pirmosios varžovės ketvirtajame atrankos plaukime buvo Peru, Brazilijos, Turkijos sportininkės ir neutrali atletės. Čia sistema – tokia pati: trys greičiausios keliauja į ketvirtfinalį, kitos – į paguodos lenktynes.

Pirmąją žaidynių dieną olimpinėje irklavimo regatoje startavo ir Lietuvos porinės dvivietės įgula – pirmą kartą olimpietės duonos ragaujanti Dovilė Rimkutė ir jau ketvirtose karjeroje olimpinėse žaidynėse kovojanti Donata Karalienė.

Europos vicečempionėms nepavyko iškovoti tiesioginio bilieto į pusfinalį, tad jau sekmadienį lietuvės lenktyniaus paguodos varžybose, kuriose dar keturios įgulos rungsis dėl trijų likusių kelialapių į kitą etapą.

Antrajame atrankos plaukime Lietuvos irkluotojos po pirmųjų 500 m buvo antros, po 1000 m – trečios, bet po to atsidūrė ketvirtoje vietoje ir iš jos nebepakilo. Jų rezultatas – 6 min. 59,62 sek. Greitesnės buvo prancūzės (6 min. 48,89 sek.), australės (6 min. 49,21 sek.) ir airės (6 min. 52,61 sek.).

„Neslėpsime, kad esame nusivylusios. Šis sezonas mums banguotas. Europos čempionate sugebėjome save realizuoti. Bet po jo tarsi pasimetėme ir nerandame savo irklavimo. Turime galimybę patekti į dvyliktuką per paguodos plaukimą. Tikimės ištaisyti tam tikrai klaidas. Olimpinėse žaidynėse startuoja trylika stipriausių pasaulio valčių. Silpnų čia nėra. Reikia kovoti“, – teigė D. Karalienė.

Jos porininkė sakė: „Klaidos – techniniai niuansai. Reikia tiesiog susikaupti. Jaudulio didelio nėra, priešininkės tos pačios, kaip visada. Tik esame išsimušusios iš ritmo, bet dar turime galimybę į jį sugrįžti. Rankų tikrai nenuleidžiame“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių