Rankininkų rinktinė – be gynybos ramsčio

  • Teksto dydis:

Po ilgos pertraukos į Europos vyrų rankinio čempionato finalo turnyrą sugrįžusi Lietuvos rinktinė žais ne stipriausios sudėties.

Jėgas išmėgins Rygoje

„Nebus Jono Truchanovičiaus. Tai – skaudus nuostolis, nes Jonas – mūsų pagrindinis gynybos ramstis“, – vakar pareiškė vyriausiasis treneris Mindaugas Andriuška.

28-erių J.Truchanovičius atstovauja Zaporožės „Motor“ klubui. Žaidėjas 2020-aisiais patyrė nugaros traumą, vėliau atsigavo, tačiau skausmai atsinaujino, galiausiai prireikė operacijos.

Šiandien ir rytoj Lietuvos rankininkai dalyvaus tarptautiniame turnyre „Rigas Domes Kauss“, kuriame taip pat rungtyniaus Latvijos nacionalinė ir klubų rinktinės bei Estijos komanda.

2022-ųjų sausio 7 ir 8 d. mūsiškiai svečiuose išmėgins jėgas su Islandijos ekipa.

Europos čempionato finalo turnyras prasidės sausio 13-ąją. Lietuviai F grupėje (varžybos vyks Slovakijos mieste Košicėje) susikaus su rusais, slovakais ir norvegais.

Laukia legionierių

Pasak M.Andriuškos, turnyras Rygoje bus skirtas įvertinti rinktinės susižaidimą – kas sekasi gerai, kokie trūkumai. Į Islandiją jau vyks ta sudėtis, kuri rungtyniaus Europos čempionate.

Šiandien ir rytoj Lietuvos rankininkai dalyvaus tarptautiniame turnyre „Rigas Domes Kauss“.

„Niekas iš anksto neapsaugotas nuo galimų traumų, tad mūsų paraiškoje – daugiau žaidėjų, kad prireikus būtų galima pasikviesti iš Lietuvos“, – teigė strategas.

Tarp rankininkų, rungtyniausiančių Latvijos sostinėje, – rinktinės senbuviai Aidenas Malašinskas (Zaporožės „Motor“), Skirmantas Plėta (Vilniaus „Šviesa“), Tadas Stankevičius (Alytaus „Varsa-Stronglasas“).

Prieš išvyką į Islandiją turėtų prisijungti legionieriai iš Vokietijos klubų, kandidatų sąraše – Povilas Babarskas („Grosswallstadt“), Benas Petreikis („TuS N-Lübbecke“), Džiugas Jusys („Plauen-Oberlosa“), Lukas Juškėnas („Coburg“), Mindaugas Dumčius („Elbflorenz“), Eimantas Grimuta („Eintracht Hildesheim“).

Varžovai treniruojasi

Iš Bosnijos ir Hercegovinos kilusio bei Vokietijos pilietybę turinčio trenerio Velimiro Petkovičiaus vadovaujami Rusijos rankininkai į treniruočių stovyklą susirinko gruodžio 25-ąją, o sausio 6–8 d. dalyvaus tarptautiniame turnyre Kroatijoje, kur išmėgins jėgas su bosniais, slovėnais ir kroatais.

Slovakai treniruojasi Bratislavoje, planuoja dvejas kontrolines rungtynes – sausio 6 ir 8 d. su Austrijos rinktine.

Norvegijos rankininkai 2020-ųjų Europos čempionate užėmė trečią vietą, o šiemet pasaulio čempionate ir Tokijo olimpiadoje nužygiavo iki ketvirtfinalio.

Skandinavai į darbą kibs sausio 2-ąją, o 6-9 d. žais „Aukso lygos“ rungtynes su Egipto, Danijos ir Prancūzijos ekipomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Granitas 1987

Granitas 1987 portretas
Manau, pogrupyje bus trys pralaimėjimai ir 0 taškų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių