Į „Žalgirį“ grįžtantis M. Rubštavičius bus skolinamas Panevėžio klubui

  • Teksto dydis:

Į Kauno „Žalgirio“ organizaciją po dviejų sezonų pertraukos grįžta vienas talentingiausių savo kartos krepšininkų Mantas Rubštavičius.

Su 22 metų 198 cm ūgio panevėžiečiu sudaryta ilgalaikė sutartis, o kitą sezoną krepšininkas nuomos pagrindais žais Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ gretose.

„Puikiai žinome tiek asmenines, tiek Manto kaip krepšininko savybes. Džiaugiamės, kad po metų Žalgirio jaunimo programoje, Mantas įrodinėja savo vertę vyrų krepšinyje. Tikime, kad po sezono „7bet-Lietkabelyje“ jis bus pilnai pasiruošęs dėti sekantį karjeros žingsnį ir grįžti į klubą, kuriame jau praleido dalį savo karjeros“, – apie pasirašytą sutartį su gynėju kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas.

„Žalgirio“ organizacijoje M.Rubštavičius debiutavo dar 2019–2020 m. sezone, kai prisijungė „Žalgirio“ dublerių komandos, kurioje iš viso praleido tris sezonus.

2020–2021 m. sezone krepšininkas sužaidė 8 rungtynes „Žalgirio“ vyrų komandoje „Betsafe-LKL“ čempionate bei debiutavo Eurolygoje, kai pasirodė ant parketo dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“ klubu. Tąkart per 2 minutes rungtynėse M.Rubštavičius spėjo pasižymėti 2 taškais.

Panevėžietis 2021–2022 m. sezone kartą apsivilko „Žalgirio“ marškinėlius „Betsafe-LKL“ čempionate.

Palikęs „Žalgirio“ organizaciją, M.Rubštavičius 2022–2023 m. nuomos pagrindais sugrįžo į „7bet-Lietkabelio“ klubą, kuriame epizodiškai žadė ir 2018–2019 m. sezone. Po sezono gimtajame mieste žaidėjas persikėlė į Naująją Zelandiją, kur atstovavo Australijos lygoje (NBL) žaidžiančiam „New Zealand Breakers“ klubui.

NBL čempionate 2023–2024 m. sezone gynėjas vidutiniškai rinko po 9,5 taško, atkovojo po 2,1 kamuolio ir atliko po 1,1 rezultatyvaus perdavimo. Šią vasarą M.Rubštavičius pasirodė Kalifornijoje ir Las Vegase vykusioje NBA Vasaros lygoje. Kalifornijoje per dvejas sužaistas rungtynes „Warriors“ gretose žaidėjas 20 minučių rinko po 10,5 taško. Las Vegase vykusiose dvikovose žaidęs krepšininkas per 4 rungtynes vidutiniškai žaisdavo po beveik 10 minučių ir įmesdavo po 3,5 taško.

2022 m. vasarą krepšininkas atvedė Lietuvos jaunimo (iki 20 m.) rinktinę iki Europos čempionato finalo, kuriame lietuviai nusileido ispanams. M.Rubštavičius čempionatą pažymėjo tapdamas rezultatyviausiu žaidėju (19,7 tšk.) ir patekdamas į simbolinį geriausių turnyro krepšininkų penketą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių