Aistringi „Žalgirio“ gerbėjai išpirkti kaltę pradės nuo 20 eurų

Aistringi Lietuvos krepšinio ir Kauno "Žalgirio" klubo gerbėjai dvyniai Normundas ir Nauris Maciai vis dar negali patekti į "Žalgirio" areną. Vis dėlto Latvijoje gyvenantys broliai ketina jau spalio viduryje atlikti pirmąjį įnašą, kad simboliškai pradėtų padengti kauniečiams padarytą žalą.

Neįleis ir toliau

Broliai Maciai liūdnai pasižymėjo 2013 m. kovo 7 d. Kaune, po "Žalgirio" ir Madrido "Real" rungtynių Eurolygos turnyre, sužaloję ispaną Rudy Fernandezą, žinomą kaip vieną "nešvariausių" Europos krepšininkų.

Eurolyga netruko skirti griežtos 25 tūkst. eurų baudos, kurią turėjo padengti Kauno klubas. Tada kauniečiai įvedė sankcijas savo gerbėjams iš Latvijos – atsisakė juos įsileisti į areną. Nors broliai iškart suskubo pranešti, kad skolą "Žalgiriui" grąžins, praėjus daugiau nei dvejiems metams jie vis dar nepervedė nė euro.

"Jokių žingsnių iš jų pusės nebuvo, todėl laikomės savo pozicijos – brolių Macių ir toliau neįleisti nei į mūsų rungtynes, nei į kitus arenoje vyksiančius renginius", – užvakar patvirtino  "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas.

Po incidento dvyniai pažadėjo, kad jie įsteigs fondą, kuriame sirgaliai galės pervesti pinigus baudai padengti. Vėliau jie bandė pinigų prisiteisti iš pačios Eurolygos, tačiau nė vienas sprendimas nepasiteisino.

Pelno mažai

Vis dėlto Maciai, savo kūnus papuošę dešimtimis tatuiruočių su mėgstamiausios sporto šakos atvaizdais ir lietuviškais motyvais, yra ryžtingai nusiteikę tesėti savo pažadą.

Tiesa, Naurio ir Normundo sukurto prekės ženklo "Braliukai" produkcija (alus, sūris, įvairi krepšinio atributika) realizuojama ne itin lengvai.

"Daug investavome į savo projektą, tikimės, kad "Kauno alus" ir "Rokiškio sūris" padės mūsų prekės ženklui ateiti į "Maximą", "Iki" arba į kitą didelį prekybos centro tinklą, – teigė Normundas.– Už sūrį ir alų gal gausime apie 400–500 eurų pajamų, bet reikia sumokėti už etiketes, kurias patys gaminome. Deja, su mumis bendradarbiaujanti viena žinoma Lietuvos sportinės aprangos bendrovė mūsų marškinėlių su tatuiruotėmis taip pat kol kas negali pardavinėti, nors mes turime daug vilčių."

Europos krepšinio čempionate Rygoje veikė sirgalių kampelis, pavadintas "Braliukai" – jų įsteigta palapinė, už kurią Maciai dėkojo kolegai verslininkui Armandui. Tiesa, šis sumanymas, pasak jų, neatnešė lauktų didesnių dividendų.

Susitiks su sirgaliais

"Mums sakė, kad jis patyrė nuostolių, – tikino broliai. – Tačiau mes rankų nenuleidžiame ir savo žodį stengsimės tesėti. Prancūzijoje mus sveikino ir palaikė labai daug krepšinio sirgalių, verslininkų iš Lietuvos, daug žmonių mums rašė į "Facebook" paskyrą. Jie siūlė pinigų ir nori mums padėti. Tačiau mes negalime imti pinigų grynaisiais, viską reikia daryti oficialiai."

Spalio viduryje broliai ketina atvykti į Kauną ir susitikti su miesto vicemeru Povilu Mačiuliu, "Žalgirio" sirgalių atstovais.

"Įkūrėme fondą, bet nėra taip lengva viską oficialiai tvarkyti. Atvykę į Kauną norime greičiau viską aptarti, – tikino vienas brolių Macių. – Spalio viduryje "Žalgiriui" įteiksime pirmuosius simbolinius 20 eurų ir iki Naujųjų metų stengsimės grąžinti visą skolą."



NAUJAUSI KOMENTARAI

What?

What? portretas
As apsalusi... sito is broliu nesitikejau.... jauciu geda uz juos.... visa seima apipirkau ju maikem ir kepurem. Beje kepures visiskas kinietiskas sudas ant kurio tik nakleika uzsiuvo o kaina kaip firmines kepures.... bet visa tai pirkau tikedamas, kad taip mazeja skola zalgiriui. Beje broliai bilietais i LT-LV prekiavo su 400% antkainiu, latvijoj baras sirgaliu tikrai su brangiu alumi viska pirkau tikedamas, kad kaskas byra i zalgirio saskaira... o cia... jie pirmus 20e paduos,? Geda man dabar uz juos, ziauriai nusivyliau... o taip puikiai sutarem... bizni tik daro.... ne velnio nerupi jiems tas zalgiris....

susidures

susidures portretas
Tie, kas juos pravardziuoja 'buduliais', arba patys yra tokie, arba nezino ka tas zodis reiskia :)

igors

igors portretas
juokdariai verslininkai, babkiu turi ,verslus turi, baudos sumoketi - negali. nesuprantu ir zalgirio, paduotu i teisma, uzdetu ant turto aresta ir vsio. kazkaip jei koks eilinis zmogelis kazka prisidirbtu, tai iskart i cype uzdarytu su teismo arestais ir turto konfiskavimu kad bauda susimoketi. o cia? issikalinejimas. praso sumoketi uz savo baudas. tai gal ir padedam kokiem brakonieriam, kurie baudu prisirinko, ir greicio virsytojams ir kitiems lodariams?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių