Prakeiksmą prieš serbus nutraukę lietuviai įsirašė dar vieną pergalę Paryžiuje

  • Teksto dydis:

Aurelijaus Pukelio, Evaldo Džiaugio, Šarūno Vingelio ir Gintauto Matulio kvartetas Paryžiaus olimpinėse žaidynėse 20:18 nutraukė pralaimėjimų seriją prieš Serbijos trijulių rinktinę.

Rungtynių pradžioje lietuviai taškus dažniausiai rinko tolimais metimais ir sužaidus pirmas tris minutes Dainiaus Novicko auklėtiniai turėjo vieno taško pranašumą (7:6).

Nesužaidus nė keturiom minutėms lietuviai peržengė leistinų pražangų ribą ir tuo naudojęsi serbai persvėrė rezultatą (8:10).

Komandos ėmė saugotis pražangų ir tai atvėrė lengvesnius kelius link krepšio (12:12).

Nepataikymas iš po krepšio ir nuo baudų metimo linijos leido serbams įgyti persvarą (12:14). Lietuvių trijulė greit išlygino rezultatą (14:14), bet lygiai taip pat serbai ir vėl didino skirtumą, o lietuviai vėl jį lygino ir likus kiek daugiau nei minutei iki rungtynių pabaigos rezultatas buvo eilinį sykį lygus (18:18).

Serbų taikiklis nusimušė ir paskutinę minutę taškus rinko tik lietuviai, o laikui pasibaigus tai reiškė, jog pergalę švenčia pusę komandos taškų mače surinkusio A. Pukelio komanda.

Anksčiau Serbijos trijulių rinktinės tiek Pasaulio, tiek Europos čempionatuose lietuvius įveikdavo, todėl ši pergalė tapo savotišku revanšu D. Novicko ekipai.

Po paskutinių grupės etapo susitikimų paaiškės galutinė Lietuvos rinktinės rikiuotė ir tuomet taps aišku, ar lietuviams teks žaisti ketvirtfinalį sekmadienio vėlyvą vakarą, ar komanda iškart pateks į pusfinalį. Tam, kad iškart matytume lietuvius pusfinalyje reiks JAV pergalės prieš Nyderlandus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva kasio salis...?

Lietuva kasio salis...? portretas
Rimtam kasije 5 pries 5 jokiu pasiekimu nepadare ar net nebande ju daryti?

Manom

Manom portretas
Dorove laimejo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių