Lietuvos trijulių rinktinė įveikė be lyderio žaidusius amerikiečius

  • Teksto dydis:

Po pirmosios pergalės olimpinėse žaidynėse Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė (2-2) ketvirtadienį įsirašė dar vieną laimėjimą į savo sąskaitą, 20:18 nugalėję be lyderio žaidusius JAV krepšininkus.

Varžovų gretose jau per žaidėjų pristatymą buvo galima pastebėti, jog bene žymiausias jų žaidėjas Jimmeris Fredette'as akivaizdžiai traumuotas ir negalės padėti JAV trijulių rinktinei.

Rungtynių pradžioje komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, bet prasčiau sužaidę atkarpą gynyboje lietuviai ėmė atsilikti (3:5).

Lietuviai rinkosi asmenines pražangas, o JAV trijulė didino persvarą (6:10), tuomet įpusėjus susitikimui Šarūnas Vingelis ir Aurelijus Pukelis įmetė du tolimus metimus ir išlygino rezultatą (10:10).

Likus kiek mažiau nei 4 minutėm iki mačo pabaigos lietuviai galiausiai išsiveržė į priekį (13:12), bet čia Evaldas Džiaugys užsidirbo techninę pražangą ir JAV krepšininkai rezultatą išlygino.

Rungtynėms einant į pabaigą savo žodį tarė Gintautas Matulis: pradžioje įspūdingai blokavo varžovo metimą, o tuomet dukart tiksliai iššovė iš tolimojo nuotolio ir sukūrė lietuviams pranašumą 18:15.

Tuomet amerikiečiai buvo nubausti nesportine pražanga ir du baudos metimus realizavęs A. Pukelis priartino lietuvius prie pergalės (20:15). Visgi JAV trijulė kovojo iki pat galo ir sušvelnino rezultatą iki 20:18. Tikstint paskutinėms rungtynių sekundėms amerikiečiai dar metė tolimą metimą, galėjusį išlyginti rezultatą, tačiau jis neįkrito ir Lietuvos trijulių rinktinė triumfavo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Serialas gimines?

Serialas gimines? portretas
Štreimikio nuotrauka ar gimine Sportininkei Štreimikytei?

Senelis

Senelis portretas
Petras jei vata teisingu keliu eini

Petras

Petras portretas
Už Lietuvą, vyrai!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių