Kokia buvo antroji sausio savaitė transporto sektoriuje?

Viena pirmųjų metų savaičių buvo paženklinta ne viena vilkiko avarija. Belieka guostis tuo, kad kitos praėjusią savaitė pasiekusios žinios nieko blogo vežėjams nežadėjo.

Dauguma važinėjančių į Rusiją vežėjų jau žino, kad artimiausiu metu apmokestinti federalinių kelių neplanuojama. Nors ir buvo minčių nuo šių metų pradžios rinkti mokesčius už važiavimą šiais keliais, vis tik tokios mintys nukeltos beveik dviem metams.

Siekdami palengvinti Lietuvos vežėjų darbą rytų rinkose, antradienį Lietuvos-Baltarusijos verslo tarybos posėdyje ir vėliau vykusių dalykinių pietų metu Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos “Linava” prezidentas Algimantas Kondrusevičius Baltarusijos ambasadoriui Vladimirui Dražinui pristatė mūsų šalies vežėjų problemas ir aptarė galimus jų sprendimo būdus.

Sausio 10 d., ketvirtadienį vykusiame „Linavos“ prezidiumo posėdyje pritarta šių metų biudžeto projektui kuris, po audito bendrovės atlikto 2012 m. finansinio-mokestinio patikrinimo bus pristatytas Kongresui.

Vežėjai kurių įmonėse dirba vairuotojai iš trečiųjų šalių turėtų atkreipti dėmesį į naują tvarką. Nuo 2013 m. sausio 19 d. įsigalios nauji vairuotojo pažymėjimų išdavimo tvarkos reikalavimai, taikomi trečiųjų šalių piliečiams.

Nedidelės permainos ir kaimyninės Lenkijos keliuose. Ministrų taryba priėmė Susisiekimo, statybos ir jūros reikalų ministerijos pateiktą reglamentą, keičiantį reglamentą dėl valstybinės reikšmės kelių ir jų atkarpų, už kuriuos elektroniniu būdu yra renkamas mokestis. Tad šioje šalyje atsiranda nauji kelių ruožai už kuriuos reikės mokėti naudojantis “ViaToll” sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aciu

aciu portretas
uz asmens koda :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių