Prasideda prevencinė priemonė „Būk atidus. Saugok save kelyje!“

Lapkričio 22-gruodžio 22 d. šalyje vykdoma policinė prevencinė priemonė „Būk atidus. Saugok save kelyje!". Ši priemonė - tai dar vienas policijos siekis ir noras atkreipti visuomenės dėmesį į eismo saugumą, ugdyti ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų sąmoningumą ir supratimą apie saugų elgesį kelyje.

Per pastaruosius trejus (2007-2009) metus Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 1 609 žmonės, tarp jų 531 pėsčiasis. Daugiau kaip pusė (70 proc.) pėsčiųjų į įvykius pateko ir žuvo tamsiuoju paros metu. Per šių metų dešimt mėnesių eismo nelaimėse žuvo 77 pėstieji, 42 iš jų - tamsiuoju paros metu. Eismo įvykių, kuriuose žūsta pėstieji, skaičius akivaizdžiai padidėja rudenį ir žiemą (spalis-sausis), esant sudėtingesnėms eismo sąlygoms, prastesniam matomumui.

Vykdant šią prevencinę priemonę, numatyta, kad viešosios policijos pareigūnai budės rytais prieš pamokas prie bendrojo lavinimo mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Prie šių įstaigų kaimo vietovėse, gyvenvietėse pareigūnai stebės, ar vaikai į mokyklą ateina su atšvaitais.

Vaikams, neturintiems atšvaito (ar kito šviesą atspindinčio elemento), pagal galimybes jis bus įteiktas kartu su informaciniu lapeliu apie atšvaitų ir saugos diržų naudojimo svarbą. Gautą lapelį vaikas turi parsinešti į namus ir jį įteikti tėvams. Be to, pareigūnai kontroliuos, ar gautus atšvaitus vaikai tinkamai naudoja. Kartu bus vykdoma ir suaugusiųjų kontrolė, t. y., ar vaikai automobiliuose vežami saugiai (saugos diržų, vaikams skirtų specialiųjų sėdynių naudojimas). 

Pagal galimybes policijos pareigūnai trumpam užeis ir į klases, pasikalbės su mokiniais ir jų mokytojais dar kartą akcentuodami visų eismo dalyvių pareigą vykdyti Kelių eismo taisyklių reikalavimus, kiekvieno eismo dalyvio atsakomybę už savo elgesį kelyje, atšvaitų, kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui.


Šiame straipsnyje: prevencinė priemonėpolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių