Gamtinių dujų kainos gyventojams nuo liepos turėtų nesikeisti

Gamtinių dujų tarifai buitiniams vartotojams antrajam šių metų pusmečiui turėtų nesikeisti – jie liktų tokie pat, kaip balandį–birželį.

Tokias dujų kainas antram pusmečiui ketvirtadienį ketina patvirtinti Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Jei energetikos rinkos reguliuotojas pritars, pirmoji vartotojų grupė – mažiausiai dujų (iki 300 kubinių metrų per metus) suvartojantys gyventojai nuo liepos už dujas ir toliau mokėtų 1,05 euro (su PVM), antroji – besišildantys namus (nuo 300 iki 20 tūkst. kubinių metrų) – 59 centus, trečioji (daugiau kaip 20 tūkst. kubinių metrų) – 55 centus už kubinį metrą.

VERT pirmininkas Renatas Pocius gegužę teigė, kad šiuo metu dujų rinkoje vyrauja „daugmaž prognozuojamos nelabai smarkiai svyruojančios“ kainos.

Nyderlandų TTF prekybos taške ICE biržoje 2024-ųjų trečiojo – 2025-ųjų pirmo ketvirčių ateities dujų sandorių kaina trečiadienį ryte svyravo nuo 35,1 iki 40,5 euro už megavatvalandę (MWh).

Dujų tarifai vartotojams paprastai nustatomi du kartus per metus – nuo sausio ir liepos, tačiau šiemet jie jau buvo sumažinti balandį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Ačiū Nyderlandų TTF, kad dar nepamažino dujų kainų, iki dar žemesnių, nei dabar istoriškai žemų, o tai mūsų valstybės žvėrys vėl būtų pakėlę kainas savo abonentams per visokias dedamąsias. Kai kada nors cikliškai vėl kils kainos visame pasaulyje, tai mūsuose dedamosios išliks nepamažintos, ir vėl tautiškai ir tėviškai mums droš paskutinę skūrą. Todėl dar kartą sakau- matyti mažų dujų kainų mums nelemta matyti, nes gyvename marijos žemėje.

Zulikai

Zulikai portretas
Plesia kiek gali -uzteks konservoms lobti rinksim kitus i valdzia.

kaunietis

kaunietis portretas
Kazkaip paskutiniu metu ugnis beveik visada rausva reiskia specialiai paduoda daugiau oro kad butu didesnis sunaudojimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių