Kovą mažėjo eksportuotų ir importuotų prekių kainos

  • Teksto dydis:

Eksportuotų prekių kainos kovą, palyginti su vasariu, sumažėjo 4,4 proc., o importuotų prekių – 5,6 proc., skelbia Statistikos departamentas.

Informuojama, kad iš eksportuotų prekių labiausiai – 35,8 proc. – atpigo rafinuoti naftos produktai. Betono, cemento ir gipso gaminiai atpigo 21,6 proc., elektra – 13,6 proc.

Tuo metu brango pesticidai ir kiti agrochemijos produktai – 24 proc., variklinės transporto priemonės – 8,8, dažai, lakai ir panašios dangos medžiagos, spaustuviniai dažai ir mastikos – 8,3 proc.

Iš importuotų prekių daugiausia – 40,1 proc. – atpigo žalia nafta. Rafinuoti naftos produktai atpigo 10,8 proc., gamtinės dujos, suskystintos arba dujinės būsenos – 5,2 proc. Pabrango betono, cemento ir gipso gaminiai – 5,3 proc., akmuo, smėlis ir molis – 3,7, elektros apšvietimo įranga – 3,1 proc.

Per mėnesį, anot departamento, iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 1,1 proc., ne iš euro zonos – 9,6 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Iš kur tokios žinios apie kainų mažėjimą? Gal ir mažėjo tų prekių, kurios niekam nereikalingos! Duona ir jos gaminiai, pienas ir jo produktai, vaisiai (obuoliai net pabrango!), daržovės ir kiti maisto produktai, kuriuos perku, kainuoja tiek pat! Kam tie viešieji ryšiai vyriausybei reikalingi - viską matome konkrečiai ir nereikia dumti akių!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių