„Leo LT“ prezidentas – V.Poderys (papildytas)

Penktadienį nacionalinio investuotojo bendrovės "Leo LT" akcininkai išrinko naują 11 narių bendrovės stebėtojų tarybą, o jos pirmininku ir įmonės prezidentu paskyrė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininką Virgilijų Poderį.

V.Poderys šiuo metu eina VKEKK pirmininko pareigas. Taigi kilo klausimas, ar darbas "Leo LT" stebėtojų taryboje nesukels interesų konflikto. Naujasis energetikos bendrovės prezidentas patikino nematąs jokių prieštaravimų, tačiau pridūrė, kad artimiausiu metu jis vis dėlto žada kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

"Leo LT" nėra tiesiogiai prižiūrima ar reguliuojama Kainų komisijos, be to, stebėtojų taryba nėra valdymo organas. Pagrindinis mūsų darbas – prižiūrėti, kad valdyba tinkamai vykdytų savo funkcijas. Tačiau kitą savaitę kreipsiuosi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad ši pateiktų savo išaiškinimą ir galutinai išspręstų šį klausimą", – sakė V.Poderys.

Naujoje stebėtojų taryboje – septyni valstybės ir trys privačios akcininkės "NDX energijos" atstovai.

Iš senosios tarybos naujoje liko tik du nariai – "NDX energijos" valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius ir VP grupės advokatas Marius Kriščiūnas. "NDX energijai" taip pat atstovauja šios bendrovės generalinis direktorius Aurimas Zimnickas.

Valstybė į tarybą delegavo premjero patarėją Kęstutį Škiudą, energetikos ministrą Arvydą Sekmoką, Finansų ministerijos sekretorių Aloyzą Vitkauską, jau minėtą Virgilijų Poderį, teisingumo viceministrą Tomą Vaitkevičių, užsienio reikalų viceministrą Šarūną Adomavičių ir ūkio viceministrą Rimantą Žylių. Stebėtojų taryboje Vyriausybei atstovauja juridiniai asmenys – ministerijos.

Penki naujos "Leo LT" valdybos nariai bus renkami kitą savaitę. Pretendentai į šias pareigas ir valdybos pirmininko postą jau yra, tačiau V.Poderys atsisakė juos įvardinti.


Šiame straipsnyje: LeoPoderysLeo LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių