Seimo komitete – didesnių baudų verslui už e. cigarečių prekybos pažeidimus svarstymas

Seimo Sveikatos reikalų komitetas trečiadienį apsispręs, ar pritarti didesnėms baudoms  verslui už tabako gaminių, įskaitant elektronines cigaretes, pardavimą nepilnamečiams.

 

Komitetas svarstys Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis būtų labiau ribojamas jų prieinamumas žmonėms iki 18-os metų.  

Pakeitimus, sugriežtinančius rūkalų prekybą, siūlo prezidentas Gitanas Nausėda. Jis siūlo griežtinti verslo atsakomybę už e. cigarečių, o kai kuriais atvejais – ir visų tabako gaminių prekybos pažeidimus bei nustatyti du ir daugiau kartų didesnes baudas.

Už e. cigarečių sudėties, kokybės ir ženklinimo pažeidimus įmones siūloma bausti nuo 1,5 tūkst. iki 3 tūkst. eurų, o už pakartotiną pažeidimą – 4–8 tūkst. eurų baudomis.

Pataisomis siekiama diferencijuoti įmonių ir fizinių asmenų atsakomybę, ypač kai jos parduodamos nepilnamečiams. Siūlomos baudos siektų 4-6 tūkst. eurų. Dabar jos neviršija 3 tūkst. eurų.

Už pakartotinį pažeidimą baudos augtų iki 6–10 tūkst. eurų, taip pat būtų panaikinamos visų įmonės licencijų verstis mažmenine prekyba galiojimas, o vėliau ji jų negalėtų gauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių