Premjerė su Lenkijos „Orlen“ atstovais aptars jo veiklą ir investicijas Lietuvoje

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį Vilniuje susitiks su Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ ir jo valdomos Lietuvos naftos importo ir perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ vadovais.

„Kalbėsime apie „Orlen“ veiklą Lietuvoje ir potencialias investicijas energijos sektoriuje“, – BNS nurodė „Orlen Lietuvos“ atstovas Tomas Digaitis.

Kaip BNS informavo Vyriausybės spaudos tarnyba, susitikime su premjere dalyvaus „Orlen“ vadovas Ireneuszas Fafara (Ireniaušas Fafara), „Orlen Lietuvos“ generalinis direktorius Marekas Pawelas Golebiewskis (Marekas Pavelas Golenbevskis) ir energetikos ministras Dainius Kreivys.

Šiuo metu vyksta apie 970 mln. eurų vertės Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos modernizavimas – įrengiamas giluminis naftos perdirbimo įrenginys. Projektą, kurio generalinė rangovė yra Didžiosios Britanijos „Petrofac International“, planuojama baigti 2025 metų rugsėjį.

Rugpjūtį Lenkijos žiniasklaidai I. Fafara pareiškė, jog „Orlen“ valdyba analizuoja grupės strategijoje patvirtintus investicijų iki 2030 metų planus ir nori, kad strategijoje numatytos 320 mlrd. zlotų (74,76 mlrd. eurų) išlaidos būtų realistiškesnės.

„Orlen“ vadovas tuomet teigė, jog koncernas deda vilčių į jūroje ir sausumoje vykdomus projektus, taip pat į mažuosius modulinius reaktorius, o viena iš pagrindinių plėtros krypčių ateityje turėtų išlikti jūros vėjo energetika.

„Orlen“ bendrovė „Orlen Neptun“ pernai dalyvavo pirmajame 700 megavatų (MW) galios Lietuvos vėjo parko Baltijos jūroje konkurse, tačiau ji pasiūlė tik minimalų – 5 mln. eurų mokestį ir nelaimėjo teisės į projektą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių