Seimas nepalaikė siūlymo dvigubinti vienkartinę išmoką gimus vaikui

Seimas nepritarė įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma dvigubai, iki 1210 eurų, padidinti vienkartinę išmoką gimus vaikui.

Praėjusį ketvirtadienį už tokias Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno pavaduotojos Vaidos Giraitytės-Juškevičienės pateiktas Išmokų vaikams įstatymo pataisas po pateikimo balsavo 39 Seimo nariai, 7 buvo prieš, susilaikė 36. Parlamentarai nesiryžo projekto galutinai atmesti, jis grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Pasak projekto autorės, demografinė situacija valstybėje yra prasta.

„Sta­tis­ti­ka to­kia, kad daug me­tų gims­ta­mu­mas Lie­tu­vo­je mažėja. Ne­tei­giu, kad bū­tent su šiuo pro­jek­tu gims­ta­mu­mas kaž­kaip dras­tiš­kai iš­augs. Ta­čiau tai yra vie­nas žings­nis pa­de­dant šei­moms ir ma­ži­nant jų naš­tą. Ži­no­me, kad su­si­lau­kus kū­di­kė­lio, rū­be­liai, mais­tas, hi­gie­nos prie­mo­nės yra net­gi dau­ge­liu at­ve­ju bran­ges­nės ne­gu, tar­ki­me, su­au­gu­siam žmo­gui skir­ti produk­tai ar pre­kės“, ­ – pateikdama  projektą sakė V. Giraitytė-Juškevičienė.

Ji pasiūlė kiekvienam gimusiam vaikui skirti 22 bazinių socialinių išmokų dydžio vienkartinę išmoką. Seimo nariai teiravosi, kiek tam prireiktų papildomų lėšų.

„Žiūrint pa­gal 2023 me­tų gims­ta­mu­mą, tai apie 16 mln., jei­gu iš­lai­ko­me tą pa­tį ly­gį.  Ma­nau, kad pa­pil­do­mai jo­kių mo­kes­čių įves­ti ne­rei­kia, te­rei­kia per­skirs­ty­ti, su­žiū­rė­ti, su­kon­tro­liuo­ti da­bar ski­ria­mas lė­šas so­cia­li­nei ap­sau­gai“, – sakė parlamentarė.

Šiuo metu gimus vaikui  mokama 11 bazinių socialinių išmokų dydžio vienkartinė išmoka tai yra 605 eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siga

Siga portretas
Teisingai,o tai jaunimelis taip išlepes,tik visi ir tasosi po parduotuves darbo metų,niekur ES valstybėse nėra tokių ilgų atostogų ir kad tiek ilgai mokėtų atlyginimą, nuo to gimstamumas nesoko kaip matom,esu3 vaikų mama ir5 anūkų.

Loreta

Loreta portretas
Lietuva liks be jaunimo visi važiuos y usieny kur geriau šeima išlaikyti valdžią vagys o vargonams minimumo nekėlė liks pensininkai padaliniai narkomanai ir fidopilai

Efa

Efa portretas
Niekur pagimdziusios vaiko prieziurai neturi 3_ju metu,mes turtingi ...net Katare pagimdei 3 men eik i darba ,samdyk aukle ,darzeliai ir t.t.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių