Pernai sausį įgriuvusį tiltą Kėdainiuose už 3,7 mln. eurų tvarkys „Kauno keliai“

  • Teksto dydis:

Kelių ir gatvių tiesimo bei remonto bendrovė „Kauno keliai“ už 3,7 mln. eurų (su PVM) rekonstruos 2023 metų sausį įgriuvusį tiltą per Nevėžį Kėdainiuose.

Valstybės valdoma bendrovė „Via Lietuva“ (buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija,LAKD) penktadienį pranešė pasirašiusi Tilto gatvėje esančio tilto sutvarkymo darbų sutartį – juos numatoma pradėti rugpjūtį ir užbaigti kitų metų pabaigoje.

„Ne tik atsakingai planuojame darbus, atsakingai daliname ir pažadus, dėl kurių jaučiame atsakomybę (...). Pažadą tesėjome – darbai netrukus prasidės“, – pranešime sakė „Via Lietuva“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Anot „Via Lietuvos“, rekonstruojant tiltą bus įrengta nauja perdanga, rekonstruotos kraštinės ir tarpinės atramos, įrengta vandens surinkimo ir nuvedimo sistema, hidroizoliacija, paklota nauja asfalto danga, įrengti atitvarai, turėklai ir apšvietimas.

Vykdant darbus, eismas tiltu bus uždarytas ir nukreipiamas pernai sutvarkytu Vilainių tiltu bei Kėdainių pietinio aplinkkelio tiltu.

„Šiuo metu tilto pakloto būklė bloga, ant jo kaupiasi vanduo, tilto prieigose susiformavusios duobės, asfalto išilginiai plyšiai, ties krantinėmis atramomis matyti susiformavusios įgriuvos“, – teigiama pranešime.

1962 metais pastatyto tilto būklė per paskutinius metus sparčiai prastėjo ne tik dėl jo amžiaus, bet ir pasikeitusio eismo intensyvumo.

Šio tilto Tilto gatvėje rekonstrukcijai rengtasi dar 2022 metais – paruošti dokumentai, paskelbtas viešojo pirkimo konkursas ir pasirašyta tilto projektavimo sutartis.

Eismas tiltu buvo ribojamas jau kurį laiką. Ribojimai sugriežtinti dar labiau po pernai įvykusios tilto kraštinės sijos griūties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių