V. Simonko: jei taip atsitiks, tai bus pirmas kartas, kai eitynėse dalyvaus ir NATO kariai

Po kelių savaičių Vilniuje vyksiančiose LGBT+ bendruomenės eitynėse „Lithuanian Pride 2024“ tikimasi sulaukti Lietuvoje dislokuotų vokiečių karių, sako renginį organizuojančios Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko. Kaip skelbia renginio organizatoriai, tai bus didžiausias LGBT+ bendruomenės festivalis Lietuvos istorijoje.

„Šiuo metu kalbamės su Bundesvero karininkais Lietuvoje dėl jų dalyvavimo eitynėse. Jei taip ir atsitiks, tai bus pirmas kartas, kai eitynėse dalyvaus ir NATO kariai“, – Eltai teigė V. Simonko.

„Vokietijos vyriausybė taip pat prisideda prie šito renginio, parodydama, kad LGBT+ žmogaus teisės Europoje ir Lietuvoje yra svarbi šalies saugumo dalis“, – pabrėžė LGL lyderis.

Pasak V. Simonko, kelias dienas truksiančio LGBT+ bendruomenės festivalio tikslas – priminti apie bendruomenės reikalavimus Lietuvos politikams.

„Tai yra diena, kai galime susivienyti ir jungtis vardan bendros meilės, parodyti tapatybių įvairovę ir priminti mūsų reikalavimus politikams, kadangi reikia pripažinti ir apgailestauti, kad per ketverius metus esamas Seimas nesugebėjo priimti nei vieno LGBT+ bendruomenei palankaus įstatymo“, – sakė LGL vadovas.

„Nors dalis bendruomenės mano, kad nėra ką švęsti, aš manau, kad švęsti reikia meilę, ją skleisti ir tą šventę traktuoti kaip protesto formą, nepaisant visų šitų blogų emocijų ir nusivylimų mūsų politikais“, – kalbėjo V. Simonko.

Anot LGL vadovo, šių metų renginio biudžetas – didesnis nei 100 tūkst. eurų.

„Pagrindinis renginio akcentas – koncertas Vingio parke ir drįstu teigti, kad tai bus didžiausia per visą laikotarpį Baltijos šalyse koncertinė aikštelė“, – sakė V. Simonko, pažymėdamas, jog LGBT+ bendruomenės renginyje laukiama ir drago karalienių iš Kanados, Nyderlandų, Prancūzijos, Belgijos, Šveicarijos, Jungtinės Karalystės.

„Manau, kad tai bus šou, kurio Lietuva dar nematė“, – sakė V. Simonko.

Kaip skelbia renginio organizatoriai, festivaliui 14 tūkst. eurų jau skyrė Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros rėmimo programų projektų konkurso Kultūros ir meno festivalių organizavimo programa.

Pranešama, kad festivalis birželio 7-ąją prasidės tarptautinėmis konferencijomis, o birželio 8-ąją, šeštadienį, sostinės centre rengiamos eitynės ir koncertas Vingio parke, kuriam išduotas leidimas susiburti iki 5 tūkst. dalyvių, skelbia Vilniaus miesto savivaldybė.

ELTA primena, kad praėjusiais metais LGBT+ bendruomenės eitynės „Vilnius Pride 2023: vis dar einam“ vyko liepos 1-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šita veislė

šita veislė  portretas
neilgaamze .......... po susiporavimo ir AIDS , ir lengvesnės infekcijos paskui eina ........ eitynes neisgelbes

Londonietis

Londonietis portretas
Vyt issigimelius is lietuvos!

audra

audra portretas
Patys LGBT kelia savo agresyvumu agresiją jiems iš aplinkos. O dalyvavimas NATO Karių eitynėse dar labiau sukiršintų Lietuvius. Ar LGBT vakaruose, nėra slaptas Rusijos projektas visuomenės skaldymui ir demoralizavimui? Pasidomėkite kiek komunistinių šaknų yra LGBT istorijoje....
VISI KOMENTARAI 96

Galerijos

Daugiau straipsnių