Verslininko Kęstučio Juščiaus netiesiogiai kontroliuojama ekologiško maisto gamintoja „Auga Group“ ketina išleisti naują obligacijų emisiją ir refinansuoti 2019 metais išleistas obligacijas.
„Vikonda grupės“ valdomame Kėdainių konservų fabrike jau gaminamas ir kūdikių bei mažų vaikų maistas – „Vikonda grupė“ įsigijo Lietuvoje žinomą prekinį ženklą „Marmaluzi“. Kartu su šiuo prekiniu ženklu iš UAB „Straikas“ nusipirkta bei Kėdainių konservų fabrike sumontuota šio maisto gaminimo įranga, perimtos sutartys, elektroninė parduotuvė ir visa, kas susiję su „Marmaluzi“ verslu, kurio praėjusių metų apyvarta siekė apie 1 mln. eurų. Tikimasi, kad ši investicija „Vikonda grupei“ atvers duris ir į Azijos rinką.
Verslininko Kęstučio Juščiaus netiesiogiai kontroliuojama viena didžiausių Baltijos šalyse ekologiško maisto gamybos grupių „Auga Group“ pernai patyrė 18,45 mln. eurų grynųjų nuostolių – 3,4 karto daugiau nei 2022-aisiais, kai jie siekė 5,35 mln. eurų.
Europos žaliojo kurso nuostatos jau įgyvendinamos ir Lietuvoje. Vis dažniau kreipiamas dėmesys į ekologiją, sveikus, nechemizuotus maisto produktus, ekologinius ūkius, kurie gamina sveikesnę produkciją. Tačiau kad valgytume sveiką, Lietuvoje užaugintą maistą, reikia kuo daugiau ekologiškos produkcijos gamintojų.
Kauno darželis „Vila Vilaitė“ – viena iš įstaigų Lietuvoje, dedančių visas pastangas, kad savo ugdytiniams galėtų pasiūlyti kokybišką, sveiką ir subalansuotą mitybą.
Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) iki gruodžio 31 d. vaikų ugdymo įstaigas kviečia teikti paraiškas pagal Ekologiškų ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų vartojimo skatinimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose paramos taisykles.
Dietistė, maisto technologė, VšĮ „Sveikatai palankus“ įkūrėja Raminta Bogušienė teigia, kad be sintetinių trąšų, pesticidų, hormonų, skonio stipriklių, dažiklių užaugintas ir pagamintas ekologiškas maistas neabejotinai naudingas tiek žmogui, tiek gamtai.
Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas Kauno rajone aplankė prof. Algirdo Amšiejaus bitininkystės ūkį bei aptarė, kokių reikėtų imtis veiksmų, kad būtų išsaugotos natūraliai žydinčios pievos, o kartu pagerinta ir lietuviško medaus kokybė.
Įprasta manyti, kad viskas geriausia – kas užauginta pačių. Tuomet žinai, kaip augo, kaip buvo nurinktas derlius, kur jis laikytas. Vis tik VšĮ „Ekoagros“ III skyriaus vadovė Reda Butkevičiūtė nesutinka su šia nuomone ir pabrėžia, kad net jei žmogus viską daro taip pat kaip ekologiniame ūkyje – nereiškia, kad tai ekologiška.