Policijos pareigūnai, buhalteriai, stiuardesės, odontologai ir kiti įvairių specialybių žmonės laisvu metu susiburia ten, kur gali pailsėti nuo įtemptų darbų ir rankas panardinti į kvepiančias kepinių tešlas.
Kam šovė į galvą mintis sujungti du gerus dalykus – maistą ir kiną – į dar negirdėtą TV derinį „Gero savaitgalio receptas“? Prodiuserė, laidų vedėja Vaida Poderytė-Bernatavičė šypsosi ir rodo pirštu į… save. Tai jos idee fixe, kad prie TV3 žiūrovų pamėgtų šeštadienio gero kino vakarų labiau tiktų ne klasika tapę kukurūzų spragėsiai, bet kur kas gurmaniškesnis meniu.
Kai svarstoma apie nesutarimų prigimtį, dažnai cituojama Alberto Einšteino įžvalga: „Kur yra žmogus, ten bus karas“. Stebint pastarojo meto kovas dėl kulinarinio identiteto, kirba perfrazuoti: kur yra barščiai, ten bus karas. Ar karšti, ar šalti – nesvarbu, taiką vis tiek sunku pasiekti.
Kultūrų kryžkelėje susiformavusios mūsų kulinarijos tradicijos nėra gurmanų prakeiksmas, galime pagaminti ir kai ką subtilesnio nei puskilograminiai cepelinai. Tai pagaliau sužinojo ir pasaulis. Lietuvos viešojo maitinimo įstaigoms skirti „Michelin“ įvertinimai – tarsi kelialapis į pasaulio čempionatą, kuriame atletai gali pasitikrinti savo gebėjimus. „Michelin“ ekspertai įtaigiau nei šokiruojanti „Go Vilnius“ reklama apie viešumoje (nebe)dergiančius lietuvius pranešė: Lietuvoje ir skanu, ir saugu – saugu ne tik valgyti.
Naujajame Orleane – desertų meistrų ir kulinarų kovos. Šefai iš abiejų Amerikos žemynų varžėsi pasaulio konditerijos taurės turnyre ir gastronomijos fiestoje. Nugalėtojai kovoja dėl kelialapio į finalą – kulinarijos olimpiadą, o ši Prancūzijoje vyks jau kitąmet.
Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau saldų pyragą su špinatais net vaikai skanaus pasimėgaudami
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisbuko paskyroje „Babaužiuko virtuvėlė“, kuri praverčia visiems, ieškantiems naujų patiekalų idėjų.
Praėjusią savaitę garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco šventė savo 40-metį. Staigmeną mylimam vyrui, padedama dainininko Povilo Meškėlos, suorganizavo žmona Eglė – artimiausi Lucos bičiuliai pasitiko jį Vilniaus geležinkelio stotyje dainuodami hitą „We Will Rock You“. „Ji man sakė, kad važiuosime traukiniu į Trakus valgyti šventinės vakarienės“, – juokiasi sukaktuvininkas.
Kilusi iš tolimosios Meksikos, cukinija netruko sužavėti europiečius ir jau daugelį metų puikiai dera Lietuvoje. Net ir neturintys daržo apdovanojami gausų cukinijų derlių išauginusių kaimynų, draugų, pažįstamų: gal paimtumėte bent vieną?.. Tada jau kyla klausimas, kokiu kulinariniu amplua išmėginti šią daržovę.
Monikos Tamulionytės sėkmės istorija be galo įdomi. Bulgarijoje kulinarijos mokyklą baigusi ir kurį laiką virtuvės šefe dirbusi mergina netikėtai atrado savyje tvarios kūrėjos gyslelę ir ėmė siūti krepšius, rankines iš kavos maišų.