Skubantiems – greitai pagaminami patiekalai

Tuomet lieka viena išeitis – pasirinkti patiekalą, kurio gaminimas greitas, o rezultatas – netgi labai neblogas.

Ak, tas gyvenimo tempas, trumpinantis valandas, kurias būtų galima skirti romiai meditacijai, ilgai ir kantriai pjaustant daržoves baltai lietuviškai mišrainei. Kartais tam tiesiog neužtenka laiko. Kaip ir daugeliui kitų patiekalų, kuriems reikia kruopštaus ir anaiptol netrumpo triūso. Tuomet lieka viena išeitis – pasirinkti patiekalą, kurio gaminimas greitas, o rezultatas – netgi labai neblogas.

Vištienos filė su sūriu "Brie"

Reikės

4 vištienos krūtinėlių filė,
100 g sūrio "Brie",
1 kiaušinio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį juodųjų maltų pipirų,
maltų džiūvėsėlių apvolioti,
aliejus kepti.

Paruošimo būdas

Tai greitai pagaminamas pikantiškas patiekalas. Jeigu norite aštresnio ir dar pikantiškesnio skonio, naudokite sūrį su mėlynuoju pelėsiu.

Vištienos filė nestipriai išmuškite, iš šono padarykite gilią įpjovą, kad gautumėte kišenėlę.

Iš vidaus ir iš išorės krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, galite naudoti vištienos prieskonius arba karį.

Sūrį supjaustyti gabalėliais, kurių ilgis būtų lygus kišenėlės. Sudėlioti į kišenėles. Sutvirtinti krūtinėlės kraštus.

Kiaušinį išplakite, kiekvieną krūtinėlę pavoliokite plakinyje, paskui džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Patiekite su žaliomis salotomis.

Varškės apkepas su žalumynais

Reikės

600 g varškės,
30 g parmezano,
4 kiaušinių,
2 valgomųjų šaukštų manų kruopų,
1,5 valgomojo šaukšto miltų,
1 saujos mėgstamų žalumynų (petražolių, bazilikų ir kt.),
2 skiltelių česnako,
alyvuogių aliejaus,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
pagal skonį juodųjų maltų pipirų.

Paruošimo būdas

Jei labai drėgna, varškę kiek nuspauskite, kad nuvarvėtų skystis. Pertrinkite per sietelį.

Nuo žalumynų nupjaustykite stiebus, lapelius ir smulkiai supjaustykite, taip pat ir česnako skilteles.

Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su varške. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų. Į varškės masę suberkite manų kruopas, miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

Į varškę įpilkite porą valgomųjų šaukštų aliejaus, suberkite smulkintus žalumynus ir česnakus, išmaišykite. Po truputį įmaišykite į varškę plaktus baltymus. Įberkite druskos ir pipirų.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Molinį kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite varškės masę, išlyginkite šlapia mentele.

Ant viršaus tolygiai užberkite sūrį. Pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę, kepkite 45–50 min. Paskui išjunkite orkaitę, praverkite dureles. Po 15–20 min. išimkite užkepėlę iš orkaitės ir patiekite.

Greiti blyneliai su kumpiu

Reikės

300 g kumpio (tinka ir mėgstama dešra),
skardinės konservuotų kukurūzų,
200 g fermentinio sūrio,
5 valgomųjų šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.

Paruošimo būdas

Kumpį ar dešra smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite. Supjaustytus produktus sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, kukurūzais, pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite kelis šaukštus miltų, kad masė nebūtų labai skysta. Tada į įkaitintą aliejų (jo keptuvėje neturi būti per mažai) šaukštu dėkite masę ir kepkite, kol kepsneliai gražiai apskrus.

Gaivus mangų desertas

Reikės

1 prinokusio mango,
200 ml riebios grietinėlės,
100 ml pieno,
30 g migdolų (nebūtina),
100 g cukraus.

Paruošimo būdas

Mangą nulupti, supjaustyti ir sutrinti virtuviniu kombainu ar trintuvu.

Grietinėlę ir pieną gerai išplakti plakikliu kartu su cukrumi bei gerai išmaišyti su mangų mase. Gautą masę sudėti į šaldymo indą ir padėti kelioms valandoms į šaldymo kamerą.

Labai tinka patiekti su migdolų riešutais ar migdolų plokštelėmis.


Šiame straipsnyje: receptaipatiekalaimaistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

  • Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)

    Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...

    1
  • Šilauogių dovanos žmogui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šilauogių dovanos žmogui (receptai)

    Nors visos uogos naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Norintys maitintis sveikiau turėtų į savo racioną įtraukti daugiau šilauogių. ...

  • Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas
    Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas

    Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Varškė puikiai tinka pusryčiams, todėl verta išmėginti gardų var&...

  • Daržo dovanos: pomidorai žiemai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Daržo dovanos: pomidorai žiemai (receptai)

    Vienas po kito noksta raudonskruosčiai pomidorai – nebespėjame suvalgyti. Šias daržoves lengva išsaugoti – tereikia pasiruošti jų žiemai. Tam pravers kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės receptai, kurie patik...

  • A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai
    A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai

    Nori pakeisti pasaulį – pradėk nuo savęs, įsitikinęs Alfas Ivanauskas. Žinomas šefas visus ragina visur ieškoti tvaresnių alternatyvų. Šįsyk – apie vasaros poilsį ir iškylas gamtoje. Tvarumo idėjas puoselėjan...

Daugiau straipsnių