Prekeiviams uostamiestyje sumažėjo vietų

Klaipėdos verslininkai kviečiami teikti pasiūlymus kasmet rengiamam paslaugų ir prekybos viešose miesto vietose planui. Pagal jį, kitąmet mieste įsikurs mažiau prekeivių, nei buvo šiemet.

Klaipėdos verslininkai kviečiami teikti pasiūlymus kasmet rengiamam paslaugų ir prekybos viešose miesto vietose planui. Pagal jį, kitąmet mieste įsikurs mažiau prekeivių, nei buvo šiemet.

Iki lapkričio pabaigos klaipėdiečiai gali teikti pasiūlymus dėl parengto prekybos ir paslaugų viešose vietose projekto. Juo numatoma, kur ir kiek prekeivių galės įsikurti jau nuo kitų metų.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas paaiškino, jog toks planas rengiamas kasmet, o šiųmečiame išskirtinių pakeitimų nenumatoma.

„Ūkininkai ir daržovių prekeiviai mieste turės keliomis vietomis mažiau, tačiau šios erdvės ir šiemet nebuvo populiarios“, – paaiškino vyriausiasis specialistas.

Teigiama, kad mažėjimas nėra didelis, todėl verslininkams mieste erdvių tikrai pakaks. Populiariausi taškai – paplūdimiuose ar centrinėje miesto dalyje – išliks.

Pašnekovas patikino, jog iki lapkričio 21-osios klaipėdiečiai gali teikti siūlymus dėl prekybos ar paslaugų viešose erdvėse vietų. Pasiūlymai bus svarstomi, o tinkami – priimti.

„Žinoma, jeigu gyventojai prašys leisti prekiauti prekybos centrų prieigose, to tikrai neleisime“, – perspėjo R.Armonas.

Nors klaipėdiečiai pasiūlymus valdininkams gali teikti jau nuo praėjusio ketvirtadienio, tačiau jų kol kas nesulaukta.

„Žmonės tik tikslinasi, ar nebus skelbiamas naujas konkursas dėl prekiavimo paplūdimiuose. To tikrai nebus, nes jis jau yra įvykęs ir sutartys pasirašytos iki 2016 m.“, – paaiškino savivaldybės atstovas.

Pasibaigus pasiūlymų teikimo laikui, projektas bus rengiamas patvirtinti administracijos direktoriui. Pagal naująjį projektą verslininkams bus išduodami prekybos leidimai. Juos bus galima įsigyti nuo kitų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fui

fui portretas
Sumažinkite tuos vaisių pardavėjus gatvėse. Dabar kiekviena bobutė įsigyja skėtį ir ji jau verslininkė... Kituose Lietuvos miestuose tokios betvarkės nesu matęs. Baisu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių