Sąjūdininkai vėl buriasi

Uostamiestyje, kaip ir prieš dvidešimt metų, susirinkę žinomiausi Sąjūdžio veikėjai išreiškė savo nepasitenkinimą valdžia, jos palaimintu LEO LT projektu ir kvietė telktis į naują pilietinį judėjimą.

Piktinosi valdžios arogancija

Susitikime su žmonėmis aktyvus Klaipėdos sąjūdietis Dionyzas Varkalis buvo įsitikinęs, kad valdžia turi išgirsti tautos balsą. „Prieš dvidešimt metų Sąjūdis atkūrė nepriklausomybę, bet nesukūrė demokratijos“, – tvirtino D.Varkalis.

Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo pirmininkas Zigmas Vaišvila susirinkusiems kalbėjo, jog atotrūkis tarp valdžios ir žmonių katastrofiškai didelis, valdžios arogancija ir nesišnekėjimas su savo šalies piliečiais pasiekė neregėtas aukštumas. „Svetimųjų priespaudą pakeitė savos valdžios, susijusios su stambiu verslu, savivalė. Sąžinę, patriotizmą, meilę Tėvynei, tautai neretai išstumia savanaudiškumas ir rūpestis savimi, o Sąjūdžio laikų vienybę dėl svarbiausių tautos interesų įgyvendinimo pakeitė asmeniniai ir grupiniai interesai“, – tvirtino Z.Vaišvila.

Kovos su oligarchais

Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinė grupė 2005-aisiais viešai protestavo prieš „Williams“ aferą. Pasak grupės narių, dabar reikia kovoti su dar vienu oligarchu – LEO LT.

Neseniai susikūrusio Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkas advokatas Kęstutis Čilinskas teigė, jog sutartis dėl nacionalinės elektros energetikos bendrovės sudaryta neteisėtai. Anot teisininko, ji pažeidžia ne tik Lietuvos, bet ir ES įstatymus. K.Čilinsko nuomone, reikia panaikinti šį Lietuvai tik nuostolius atnešusį sandorį. „Mes atidavėme maždaug aštuonių milijardų kapitalą į verslininkų rankas ir už tai valstybės biudžetas nė litu nepasipildė. Pabranginta elektra ir tai LEO LT atneša tik dar didesnį pelną“, – piktinosi advokatas.

Kvietė burtis į judėjimą

Klaipėdiečiai buvo kviečiami telktis ir prisijungti prie šiemet Kaune gimusio naujo Jungtinio demokratinio judėjimo bei steigti jo skyrių uostamiestyje.

Pasak judėjimo įkūrėjų, jų veikla – ilgalaikė, o tikslas – pilietinė valdžios kontrolė. Jungtinio demokratijos judėjimo pirmininko K.Čilinsko nuomone, sukoncentravęs piliečių ir organizacijų pastangas judėjimas galėtų siūlyti visuomenei sprendimus, teisės aktų projektus, kuriais būtų naikinamos dirbtinės monopolijos, nesąžininga konkurencija, klestinti korupcija ir iš šios tikrovės kildintas grįstas krizės įveikimo planas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
Liūdna, kad nuotraukose matai vieną, cirkus mėgstantį žmogelį, kuris nieko bendra kaip ir Šustaukas su jūra ir jūrininkais neturi... Beja, su pačiu Šustausku panašumas- stebėtinas. Klubo nariai, intelektualai autorės nesudominio, tad nuotraukose pagrindinis veikėjas Algis- Arnolas, tai Kalėdų senelį anksčiau vaidinęs ir pinigų kaulijęs, tai dabar su apatiniais rūbais apsirėdžiusį sovietį jūreivį. Liūdna dar ir dėl to, kad išrinktieji 16 Piliečių šiame renginyje, iškyrus gamtosaugininkę Žukienę ir Puteikį nepasirodė. Nepasirodė ir jaunoji seimūnė Bilotaitė, nors aukštakulniais pasidabinusi keliavo savaitgalį per Klaipėdos gatves... Vilnius turi intelektualus , neabejingus piliečius, mes , deja, neturime, nors Piliečiais juos renkame...

BLINDA

BLINDA  portretas
ATSARGIAI šis " naujas" Sąjudis ta pati panelė tik kita suknele. jiems diriguoja konservos ir VSD taip kaip ir profsąjungoje. Skirkite grūdus nuo pelų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių