Verslininkai pamiršta leidimus

Kai kurie verslininkai prieš atidarydami lauko kavines pamiršta išsiimti leidimus šiai veiklai. Kontrolieriai jau ne vieno patikrinimo metu nustatė tokių pažeidimų.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, kaip laikomasi prekybos ir paslaugų teikimo taisyklių, tikrino prie prekybos centrų Naikupės gatvėje, Taikos prospekte.

Patikrinime dalyvavo ir policijos pareigūnai. Jie ne tik padėjo kontrolieriams, bet ir vykdė prevenciją akciją, kuri nukreipta prie nelegalių cigarečių pardavinėjimą prie „Juodkrantės“ prekybos centro.

Šioje vietoje pažeidimų nenustatyta. Manoma, kad tam įtakos turėjo tai, kad policijos pareigūnai šioje vietoje prevencinę akciją organizuoja jau kelias dienas.

Pažeidimų kontrolieriai užfiksavo buvusio prekybos centro „Vaikų pasaulis“ teritorijoje. Viena lauko kavinė vykdė veiklą, bet neturėjo leidimo.

Dar trys prekeiviai neturėjo leidimo prekybai. Jie prekiavo vaisiais ir daržovėmis. Viena buvo įsikūrusi prie vadinamosios trečiosios poliklinikos, du – prie „Vaikų pasaulio“.

Daugiau lauko kavinių, kurios veiklą vykdė be leidimų buvo užfiksuota prieš savaitę organizuot patikrinimo metu. Tada jis buvo organizuotas Šilutės plente, Vingio gatvėje esančio prekybos centro teritorijoje, Laukininkų gatvėje.
Pastarojoje veikiančios dvi įstaigos neturėjo leidimų lauko kavinėms. Jų neturėjo ir du prekeiviai. Vienas iš jų pardavinėjo vaisius, kitas – buitines prekes.

Anksčiau tokie patikrinimai buvo organizuojami miesto centre. Čia buvo nustatytos trys lauko kavinės, kurios neturėjo leidimo veiklai.

Tokie patikrinimai bus vykdomi visą birželį. Jie bus organizuojami vis kitoje miesto vietoje.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad piktybiškų pažeidėjų nėra. Dauguma neturinčių leidimų aiškina, kad jiems prašymai pateikti ir ant dienų turi gauti.

Taip pat pasitaiko atvejų, kai darbdaviai nepaduoda leidimų samdomiems darbuotojams.

„Jei nėra leidimo, o veikla vykdoma – tai jau pažeidimas. Gresia nuobaudos. Dažniausiai už kelių dienų jie pristato leidimus. Verslininkai jais turėtų pasirūpinti anksčiau“, – pabrėžė V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o cia verslininkai ?

o cia verslininkai ? portretas
cia vargoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių