Plaukų stilistas Ą. Misiukevičius: venkime viduje supuvusių žmonių, o ne LGBT+ narių

Sostinėje šurmuliuojant „Pride“ renginiams, skirtiems LGBT bendruomenei palaikyti, plaukų stilistas Ąžuolas Misiukevičius su mylimuoju, iliustratoriumi Jeanu Malgré Moi, apgailestauja, kad juose dalyvauti negali. Pora vasarišku karščiu džiaugiasi Turkijoje. Net atostogaudamas Ąžuolas dosniai skyrė laiko pokalbiui apie meilę – visokią, lygiavertę ir be galo svarbią.

Besiruošdamas pokalbiui, Ą. Misiukevičius sakė, kad nori ramiai prisėsti ir susidėlioti mintis. Meilė, buvimas tikru savimi ir LGBT+ bendruomenės situacija Lietuvoje jam – labai artimos ir svarbios temos.

Ąžuolas ir Jeanas – viena geriausiai žinomų vyrų porų Lietuvoje. Susipažinę Prancūzijoje, bendrą gyvenimą jie kuria Lietuvoje ir jo akimirkomis dažnai dalijasi socialiniuose tinkluose. Ąžuolo šeima – mama Donata Simonovienė ir jos sužadėtinis Andrius Kandelis – Jeaną priėmė ir pamilo.

„Pirmiausia, aš esu Ąžuolas, o ne bet kokia man klijuojama etiketė. Ir mylėti, ir būti mylimam man nedraudžiama“, – sakė Ą. Misiukevičius.

Jis džiaugiasi, kad tokį jį – tiesiog Ąžuolą – taip myli Jeanas.

„Džiaugiuosi, kad mes panašiai mąstome. Ar mums reikia įrodyti visam pasauliui, kad pažiūrėkite, kokie mes? Tikrai ne. Žmonės tave myli ir vertina už absoliučiai kitus dalykus, bet tikrai ne dėl mano ar mano draugo seksualinės orientacijos“, – kalbėjo Ąžuolas.

Besišypsodamas vyras sako, kad tiek jo, tiek Jeano nuomonė apie jausmų raišką sutampa.

„Mes abu einame drauge, neslėpdami nei jausmų, nei meilės. Tai darome dėl savo laisvės, dėl laisvės gyventi taip, kaip mes norime, o ne dėl kitų“, – sakė plaukų meistras.

Ą. Misiukevičiaus instagramo nuotr.

Paklaustas, ar nejaučia spaudimo iš LGBT+ bendruomenės dėl viešumo, juk su Jeanu yra savotiški bendruomenės ambasadoriai, Ąžuolas kategoriškas.

„Iš LGBT+ bendruomenės niekada nesu gavęs jokio spaudimo. Vienareikšmiškai palaikau bendrus tikslus, juk atlaikyti visuomenės spaudimą iš tiesų būna nelengva.

Džiaugiuosi, kad mes panašiai mąstome. Ar mums reikia įrodyti visam pasauliui, kad pažiūrėkite, kokie mes?

Aš esu tvirtas ir visiškai ramus. Žinau, kad manęs visuomenėje vyraujantys apkalbinėjimai ir žeminimai tikrai nepalauš. Visgi galvojant apie kitus asmenis, jiems atlaikyti patyčias ir visuomenės spaudimą gali būti tikrai labai sunku“, – sakė jis.

Ą. Misiukevičius turi aiškią ir kategorišką nuomonę apie LGBT+ bendruomenės narių padėtį Lietuvoje. Anot jo, dar reikia nueiti labai ilgą kelią iki lygybės ir visapusiškos tolerancijos seksualinėms mažumoms.

„Ne kartą esu apie tai kalbėjęs. Mes labai stipriai atsiliekame nuo LGBT+ integracijos į visuomenę bei jos palaikymo. Neabejoju, kad dalis jaunimo vien dėl savo orientacijos palieka tėvynę, o juk galėtų čia likti, gyventi, kurti ir švęsti laisvę“, – svarstė Ąžuolas.

Jo nuomone, atsivėrus laisvei ir tolerancijai, gyvenimas taptų geresnis visiems.

Ą. Misiukevičiaus instagramo nuotr.

„Skatinu visuomenę ieškoti tolerancijos, supratingumo tokių žmonių kaip aš atžvilgiu. Visi mes esame verti lygių teisių ir pakeitus mūsų neigiamą mąstymą, tai galėtų virsti švente.

Visuomet būsiu už pačias šviesiausias bei ryškiausias gyvenimo spalvas. Atkreipkite dėmesį, kaip elgiasi LGBT+ nariai švęsdami meilę ir laisvę ir kaip elgiasi dalis tradicinės šeimos atstovų, akivaizdžiai demonstruojančių agresyvų elgesį atžaloms“, – siūlė pašnekovas.

Anot Ąžuolo, būtent tokių žmonių reikia vengti – piktų, uždarų naujoms idėjoms ir žmonėms, kurie skiriasi nuo jų pažiūromis, meile ar išvaizda.

„Venkime viduje supuvusių žmonių, o ne LGBT+ narių, kurie nelinki niekam kitam blogo, o tiesiog nori laisvės ir ramybės“, – sakė Ą. Misiukevičius.

Apie pažintį su mylimuoju Jeanu Ąžuolas yra pasakojęs LNK laidoje „Bus visko“.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

sudu kokteiliu megejas

sudu kokteiliu megejas  portretas
Misiukevicius yra pi.de.ras ir ciulpia b.y.b.i.u.s uz pinigus. Supuves padla. Venkit jo nes tapsit gaidziais.

živas nusprogdins

živas nusprogdins portretas
kukariekas,supuvusiu zarnynu ir perplakta rudaja.

na

na portretas
norejau parasyti daug bet parasysiu tik tiek jog sendien jie man sukniso visa nuotaika,te prazygiuoja jei cia privaloma,bet tiek demesio be reikalo
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių