Premjerė ambasadorių suvažiavime: pasaulio tvarka neturi remtis kumščio „teise“

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, prasidėjus metiniam šalies diplomatų susitikimui, Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė susitiko su ambasadoriais ir padėkojo už Lietuvos interesų gynybą ir aktyvią valstybės balso sklaidą.

Susitikime, kuriame dalyvavo ir dauguma Ministrų kabineto narių, buvo aptarti saugumo ir gynybos, ES ir NATO darbotvarkių, ekonominės diplomatijos, santykių su Lietuvos sąjungininkais bei svarbiausiais partneriais klausimai.

Taip pat – tarptautinių partnerysčių didinant demokratijų atsparumą dezinformacijai svarba, parama žmogaus teisėms bei įsitraukimas į vystomojo bendradarbiavimo iniciatyvas, rašoma Vyriausybės pranešime.

„Visos Vyriausybės kadencijos metu aiškiai pabrėžėme ir laikėmės nuoseklios pozicijos, kad pasaulio tvarka turi būti grįsta aiškiomis vertybėmis, o ne kumščio „teise“. Negalime leisti, kad pasaulis pavirstų tokiu, kuriame daugiau ginklų ir karių turinčios ar tiesiog godesnės valstybės engtų kitas. Nuoširdžiai dėkoju visam mūsų diplomatiniam korpusui, tvirtai ginančiam mūsų valstybės laikyseną ir gyvybinius interesus“, – pranešime cituojama ministrė pirmininkė.

Vyriausybės vadovė akcentavo, jog viena svarbiausių diplomatinės tarnybos užduočių – visomis išgalėmis siekti NATO Rytų flango ir Lietuvos saugumo stiprinimo.

Anot jos, taip pat būtina ir toliau sutelktai dirbti dėl pilnateisės Ukrainos narystės NATO bei Ukrainos ir Moldovos narystės Europos Sąjungoje.

Negalime leisti, kad pasaulis pavirstų tokiu, kuriame daugiau ginklų ir karių turinčios ar tiesiog godesnės valstybės engtų kitas.

I.Šimonytė pabrėžė, kad Ukrainos pergalė prieš Rusiją ir šios atsakomybė už savo veiksmus turi tapti strateginiu pasaulio demokratijų tikslu.

ELTA primena, kad į pirmadienį prasidėjusį tradicinį Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovų susitikimą atvyko daugiau nei 60-ies užsienyje veikiančių atstovybių vadovai.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), per savaitę Vilniuje diplomatai susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, Seimo Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų nariais, ministre pirmininke Ingrida Šimonyte ir Vyriausybės nariais, užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu ir URM vadovybe.

Į Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovus vaizdo įrašu kreipsis Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Lietuva šiuo metu turi 44 ambasadas, 10 konsulatų, 7 atstovybes prie tarptautinių organizacijų, biurą Palestinoje bei ambasados Kroatijoje skyrių Skopjėje, Šiaurės Makedonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
tai kodel konservuota gauja viska mum primetineja kumsciu?????

Neapsimetinėk

Neapsimetinėk portretas
Tik taip ir supranti pasaulio 'tvarkos' palaikymą – kumščiu, bomba, šantažu

Kenkejus,

Kenkejus, portretas
kaip premjere,butina naikinti bet kokiomis priemonemis!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių