Seimas atleido valstybės kontrolierių A. Dulkį

Seimas ketvirtadienį pritarė prezidento Gitano Nausėdos teikimui atleisti Arūną Dulkį iš valstybės kontrolieriaus pasibaigus jo kadencijai.

Už atleidimą balsavo 61 Seimo narys, prieš – 25 , o susilaikė 23 parlamentarai. A. Dulkio atleidimui pritarė valdantieji, o pozicija balsavo prieš, susilaikė arba balsavime nedalyvavo.

Anksčiau ketvirtadienio darbotvarkėje buvo įtrauktas ir balsavimas dėl Mindaugo Macijausko paskyrimo į šias pareigas. „Valstiečių“ seniūnas Ramūnas Karbauskis žurnalistams Seime prieš plenarinį posėdį sakė, kad klausimas iš darbotvarkės išbrauktas, nes ne visos frakcijos turėjo galimybę susitikti su kandidatu.

Konservatorius Kęstutis Masiulis pareiškė, kad „keisti gerą vadovą į galimai gerą vadovą yra rizika“, o Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Petras Gražulis teigė, kad A. Dulkys „kėlė Valstybės kontrolės prestižą“. 

Biudžeto ir finansų komiteto narys Mykolas Majauskas apgailestavo, kad siūlant A. Dulkį atleisti jam nerastas kitas valstybės tarnybos postas: „Gerai dirbantį žmogų išmetame į gatvę“. 

Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta praėjusią savaitę Seime sakė, kad šalies vadovas į šį postą pasiūlė M. Macijauską, nes jis pateikęs ambicingesnę ir konkretesnę viziją, kad ketina trumpinti auditus, išankstinį biudžeto reformų vertinimą.

A. Dulkio kadencija baigėsi balandžio 14 dieną.

Valstybės kontrolierių prezidento teikimu Seimas skiria penkerių metų kadencijai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edas

Edas portretas
Geda seimui ir Priezidentui ,

Ambicingesne

Ambicingesne portretas
ir konkretesne vizija nesunkiai galima suorganizuoti.Lietuvoje minties galiunu kiek nori.Bet, ja dar reikia realizuoti.Dulkys, matyt, kazkam patrukde.

Nijolė

Nijolė portretas
Klausimas Nausėdai, kodėl gerb. Dulkio neteikė 2 kadencijai. Gal būt neįtiko Dulkys prezidento giminaiciams ar draugams dirbantiems valst. kontr. Juk VSD direktorių Jauniškį teikė 2 kadencijai. Keista, kai puikiai dirbantį specialistą neteikia 2 kadencijai. Ir paaiskinti kodėl taip daro, prezidentūra NESUGEBA!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių