Seimui pristatyta V.P.Andriukaičio kandidatūra į Europos Komisiją

Seimui antradienį pristatyta sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio kandidatūra į eurokomisarus.

Pasisakydamas parlamente V.P.Andriukaitis sakė, jog pagrindinis Bendrijos prioritetas turi būti darbo vietų kūrimas, ekonomikos augimo ir konkurencingumo užtikrinimas stiprėjančioje Europos Sąjungoje.

Taip pat socialdemokratas pažymėjo įperkamas energijos kainas ir diversifikuotą jos tiekimą, žaliosios energetikos propagavimą. Jis taip pat pažymėjo, kad ES turi būti „stipri, pasaulinio masto veikėja“.

Į Europos Komisijos (EK) nario pareigas V.P.Andriukaitį siūlo didžiausią valdančiąją frakciją turinti Socialdemokratų partija. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pritaria V.P.Andriukaičio kandidatūrai.

Pagal Vyriausybės įstatymą, kandidatą į EK narius oficialiai siūlo Vyriausybė, gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu.

62-ejų Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras V.P.Andriukaitis yra baigęs medicinos, istorijos bei politikos mokslus Vilniaus universitete. Prieš pasukdamas į politiką jis dirbo gydytoju-chirurgu.

Jis buvo antisovietinio pogrindžio dalyvis, Lietuvos persitvarkymo Sąjūdžio narys, nuo 1990-ųjų renkamas į parlamentą. 2004 metais atsisakė Seimo nario mandato, kai jo pavardė nuskambėjo korupcijos skandale, o parlamentas nesutiko panaikinti jo imuniteto. Vėliau Generalinė prokuratūra ikiteisminį tyrimą nutraukė remdamasi tuo, jog nebuvo surinkta pakankamai kaltę pagrindžiančių duomenų.

Po korupcijos skandalo 2004 metais V.P.Andriukaičiui Seimo rinkimai nebuvo sėkmingi, o į parlamentą jis vėl išrinktas 2008-aisiais. 2012 centro kairiosioms politinėms jėgoms sudarius Vyriausybę V.P.Andriukaitis paskirtas sveikatos apsaugos ministru.

Šiuo metu Lietuvai EK atstovauja 2009-ųjų metų liepą paskirtas Algirdas Šemeta, jis yra atsakingas už mokesčius, muitų politiką, auditą bei kovą su sukčiavimu. A.Šemetos kadencija baigiasi rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik tiek

Tik tiek portretas
Raudonoji ir prorusiška koalicija spręs ar tarybinis Andriukaitis tinkamas į eurokomisarus.

medikas

medikas portretas
Labai gerai, kad vyktų į Briuselį, kol dar nesugriovė visai medicinos, viską daro, kaip sovietiniais laikais...Mes meldžiamės, kad psskirtų. Tokio ciniškoo bei beširdžio bei nieko nesigaudančio dar nebuvo...Daro reformas net neįsigilinęs...ligoniams vaistai pabrango ,vaistai - patys pigiausi- kurie beveik nieko neveikia - 30% originalo, kovoja su gydytojais, kurie yra pagrindinis medicinos blogis- daug dirba, žudo, negydo....Prie6 tai buvo komisaras toks pat nelabai kam tikęs- kaip finansų ministras susikompromitavęs ... o koks šaunus komisaras:) Ten svarbiausia - daug ir gražiai šnekėti, kalbą mokėti..Andriukaitis bus puikus komisaras , nes šnekėti bet ką moka

Jo

Jo portretas
Manau, kad ne verta pritarti. Del pastangų varžyti jaunų medikų darbo vietos pasirinkimo tisę.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių