V. Blinkevičiūtė: socialdemokratų rinkėjui nėra svarbu, kas po rinkimų bus premjeru

Socialdemokratų rinkėjams nėra svarbu, kas po rinkimų užims premjero postą, sako partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

„Aš tikrai manau, kad tai nėra svarbu rinkėjui. Rinkėjui yra svarbu vienas dalykas, tikiu, kad rinkėjas suprato, kad nebenorėtų, ko gero, kad toliau valdančioji dauguma Seime ir Vyriausybėje būtų konservatoriai su liberalais“, – Žinių radijui penktadienį teigė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderė.

Pirmadienį paskelbta visuomeninio transliuotojo LRT užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta visuomenės apklausa rodo, kad gyventojai ministro pirmininko pareigose dažniausiai mato V. Blinkevičiūtę ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderį Saulių Skvernelį.

Į klausimą, kurį iš šių politikų matytumėte premjeru po spalį vyksiančių Seimo rinkimų, po 15,9 proc. respondentų nurodė V. Blinkevičiūtę ir S. Skvernelį.

Pati V. Blinkevičiūtė, nors veda LSDP sąrašą Seimo rinkimuose, tačiau iki šiol konkrečiai neatsako, ar dirbtų ministre pirmininke, jeigu rinkimus laimėtų.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau teigė, kad V. Blinkevičiūtę matytų premjerės pareigose. Dabar prezidentas sako, kad tai pačios V. Blinkevičiūtės sprendimas.

G. Nausėda taip pat teigė, kad vadovauti Vyriausybei galėtų ir antruoju numeriu socialdemokratų sąraše įrašytas buvęs partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2012 metais konstatavo, kad G. Paluckas piktnaudžiavo tarnyba, nes būdamas Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriumi protegavo graužikų naikinimo paslaugas teikusią savivaldybės įmonę.

V. Blinkevičiūtė nemano, kad buvęs teistumas užkerta kelią G. Paluckui būti premjeru.

„Nematau tokios problemos, nes visa tai seniai išnykę, pasibaigę, žmogus pasirengęs dirbti ir savo darbu Seime įrodė, kad yra atsakingas politikas“, – sakė socialdemokratų lyderė.

Koalicija su liberalais?

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) neatmeta galimybės po Seimo rinkimų valdančiąją koaliciją formuoti su liberalais, sako partijos pirmininkė V. Blinkevičiūtė.

„Visiškai galimi dalykai, kai kuriais atvejais mes tikrai galime rasti sutarimų ir čia bus derybų klausimas. Matysime, po pirmojo (Seimo rinkimų – BNS) turo jau bus aišku ir, manau, galima būtų ieškoti kai kurių sąlyčio taškų“, – Žinių radijui penktadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Šiuo metu Seime yra dvi save liberaliomis įvardinančios partijos – Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija. Jos kartu su konservatoriais sudaro valdančiąją daugumą.

Socialdemokratų lyderė sako, kad neatmeta galimybių dirbti ir su eksparlamentaro Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno Aušra“.

„Rasti bendrus sąlyčio taškus įmanoma su ne viena opozicine partija. (...) Reikia pasižiūrėti, kokie yra požiūriai į socialinius dalykus, žmonių gyvenimo kokybę, atskiras sritis, ar tai būtų švietimas, sveikata ar ekonominiai įvairūs dalykai“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

„Galima rasti įvairių sąlyčio taškų, bet galima kai kuriais klausimais ir nesutarti. Juk ir dabar valdančiojoje daugumoje (...) yra daug taškų, kur negali būti bendro sutarimo“, – pridūrė ji.

Konstitucinio Teismo R. Žemaitaitis yra pripažintas sulaužęs priesaiką ir pažeidęs Konstituciją dėl antisemitinių pareiškimų.

Ketvirtadienį paskelbta „Delfi“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa rodo, kad opozicijoje šiuo metu esantys socialdemokratai išlieka populiariausia partija.

Kad balsuotų už LSDP nurodė 13,8 proc. apklaustųjų, antrąją vietą užima „Nemuno aušra“, šią partiją palaikytų 10,2 proc. respondentų.

Tuo metu Liberalų sąjūdį ir Laisvės partiją rinkimuose palaikytų atitinkamai 6,4 ir 3,2 proc. rinkėjų.

Seimo rinkimai vyks spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svarbu šeima, lietuvių gerovė, stipri valstybė

Svarbu šeima, lietuvių gerovė, stipri valstybė portretas
valstiečiai ypač rūpinasi stamb.kolūkiečių klestėjimu; pesudo socs. ir pseudo konc. rūpi rėmėjai ir artimieji su prichvat. projektais; rus.agurkiniui rūpi asmen.biznis, sumaištis LT, ego piarai; pseudo laisvei rūpi transformeriai ir išvis kosmosas; aušrai asmen. ambicijos svarbu, tad abejonės dėl realių darbų geresnių tautiečiams, nes džiaugėsi eksperimentais chemizacija; ar dar liko lietuvių sveikų tikresnių optimalių ?

mergužėlė aptingo prie eurų lovio užsieniuos

mergužėlė aptingo prie eurų lovio užsieniuos  portretas
cirko klounai

Inter

Inter portretas
nu jau tik ne tas Paluckas su buka šypsenėle ir tučia galvele. Kur dar šitas gali nuvesti Lietuvą??? tik žemyn, tik gylyn...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių