Pritarė M. Steponavičiaus skyrimui kariniu atstovu į Lietuvos atstovybes prie NATO ir ES

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pritarė generolo majoro Mindaugo Steponavičiaus skyrimui kariniu atstovu į Lietuvos nuolatines atstovybes prie NATO ir Europos Sąjungos (ES).

„Visi puikiai pažįstame gerbiamą generolą M. Steponavičių, tikrai rimtas mūsų karininkas, daug padaręs pastaraisiais metais gynybos štabe, daug nuveikęs“, – NSGK posėdžio metu kandidatą pristatė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

„Viena iš krypčių, kur dabar mums tikrai labai reikia stiprėti, (...) yra atstovybė prie NATO, kur, be abejo, yra ir visi regioniniai planai. Dabar eisime į operacinius, žemesnio lygmens reikalus, kur reikės labai stipraus atstovavimo“, – pridūrė ministras.

Savo ruožtu kandidatas M. Steponavičius komiteto nariams išdėstė, kokius darbus mato prioritetiniais.

„Pagrindinis prioritetas, manau, bus atgrasymas ir gynyba. Ką ir ministras minėjo, tai yra mūsų strateginiai planai, regioniniai planai, jų įgyvendinamumas. Ir su tuo susijęs svarbiausias procesas – tai NATO gynybos planavimas, kuris apimtų tų pajėgumų, reikalingų gynybos planams, (...) vystymą, generavimą“, – posėdžio metu sakė M. Steponavičius.

Kandidatas taip pat akcentavo oro gynybos svarbą bei būtinybę skirti dėmesį karinių pajėgų įgalinimui.

„Svarbiausia įgalinimo srityje darbuotis mobilumo srityje – kad pajėgos galėtų persidislokuoti, laiku atvykti į nustatytus rajonus ir, be abejo, būtų aprūpintos. Taigi, dar viena kryptis šioje įgalinimo srityje būtų išankstinis amunicijos perdislokavimas ir išdėstymas“, – akcentavo jis.

Visgi vienas didžiausių prioritetų, pasak M. Steponavičiaus, yra NATO valdymo ir vadovavimo struktūros peržiūra strateginiame, operaciniame ir taktiniame lygmenyje.

Karinis atstovas, jo pavaduotojas ir padėjėjas skiriami krašto apsaugos ministro įsakymu kariuomenės vado teikimu, esant raštiškam užsienio reikalų ministro pritarimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių