Rengiamas masinio gyventojų evakavimo planas

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su Krašto apsaugos ir Susisiekimo ministerijų, Nacionalinio krizių valdymo centro bei kitų suinteresuotų institucijų atstovais aptarė masinį gyventojų evakavimą karinio scenarijaus atveju, ketvirtadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Anot jos, sutarta dėl institucijų atsakomybių ir užduočių, rengiantis gyventojų evakavimui, o iš savivaldybių šiuo metu laukiama konkrečių duomenų apie pajėgumus ir poreikius.

Liepos pradžioje VRM raštu pateikė savivaldybėms evakavimo sumanymą ir paprašė per pusantro mėnesio įsivertinti galimybes bei poreikius jam įgyvendinti – pateikti numatomų evakuoti gyventojų skaičių pagal kategorijas, evakavimo maršrutus, transportą ir turimas sutartis jam pasitelkti, evakavimui vykdyti numatytų žmonių skaičių, galimų laikinai apgyvendinti gyventojų skaičių, trūkstamą finansavimą.

VRM teigimu, šiuo metu renkami duomenys turėtų būti sudėti į evakavimo planą. Remiamasi kitų Šiaurės Europos šalių pavyzdžiu – jos turi atskirus evakavimo planus taikos ir karo atvejams.

Užbaigus rengti evakavimo sumanymą, Vyriausybės nutarimu bus tvirtinamas naujos redakcijos gyventojų evakavimo organizavimo tvarkos aprašas.

Sumanymas taip pat bus išbandomas valstybės lygio civilinės saugos pratybų metu. Anksčiau skelbta, kad nacionalinės evakavimo pratybos vyks rudenį.

Civiline sauga Lietuvoje stipriau susirūpinta po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metais.


Šiame straipsnyje: evakavimo planasevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
bilotaitė per ilgai užsižaidė smėlio dėžėje, ponia,ar nežinote, kad ir be jūsų pastangų jau evakavosi milijonas, tad sėdėkite toliau minkštoje kėdėje,kol tauta neišmušė jos iš jūsų pasturgalio

matomainkaip 1943 metais bus masine

matomainkaip 1943 metais bus masine portretas
evakuacija uz poliarinio krasto -baltu mesku su tankiom sukom sukuot....

Anonimas

Anonimas portretas
Karo atveju visi issilakstys ir pabegs is Lietuvos /////popierius graziai atrodo taikos metu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių