Stabdomas privalomasis šaukimas į karo tarnybą Šiaulių regione

  • Teksto dydis:

Surinkus šiems metams nustatytą tinkamų atlikti karo prievolininkų skaičių, rugpjūčio 10 dieną bus stabdomas privalomas šaukimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Šiaulių regione.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, tikėtina, jog artimiausiais mėnesiais privalomas šaukimas taip pat bus stabdomas Klaipėdos ir Alytaus regionuose.

Karo prievolininkams, esantiems Šiaulių regiono privalomai šaukiamųjų sąraše, kuriems atvykimo į regioninį karo prievolės ir komplektavimo skyrių laikas paskirtas rugpjūčio 10 dieną ar vėliau, nebereikia atvykti į skyrių pradėti šaukimo procedūrų.

Šaukimo procedūros nutraukiamos ir tiems karo prievolininkams, kurie dar nepradėjo tikrintis sveikatos arba jų sveikatos tikrinimo laikas paskirtas rugpjūčio 10 dieną ar vėliau. Karo prievolininkai bus asmeniškai informuojami telefonu ir el. paštu dėl šaukimo procedūrų jiems sustabdymo.

Tačiau tie šauktiniai, kurie yra Šiaulių regiono šaukimo sąraše ir kuriems atvykimo į regioninį karo prievolės ir komplektavimo skyrių laikas buvo paskirtas iki rugpjūčio 10 dienos ir kurių sveikatos tikrinimo procedūros jau yra pradėtos, vis tiek dar privalo atvykti į skyrių ir pabaigti sveikatos tikrinimo procedūras.

Šiaulių ir kituose šalies regione gyvenantys 18–38 metų vaikinai ir merginos kviečiami ir toliau registruotis savanoriškai atlikti privalomąją pradinę karo tarybą dar nesukomplektuotose tarnybos vietose šiais arba 2016 metais.

Seimui priėmus sprendimą atnaujinti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, šiemet ją atliks 3 tūkst. jaunuolių – dalis savo noru, dalis jų bus pašaukta iš šaukimo sąrašų, į kuriuos įtraukti 36 825 karo prievolininkai.

Ketvirtadienio duomenis, savanoriškai privalomąją pradinę karo tarnybą norą pareiškė 2431 jaunuolių.

Šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai šiemet buvo sudaryti regioniniu principu, o regionams kvotos nustatytos proporcingai regionuose gyvenančių šaukiamųjų skaičiui. Karo prievolininkus į Lietuvos kariuomenės dalinius pristatys šeši Krašto apsaugos savanorių pajėgų regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai.

Į Šiaulių regioną įeina Šiaulių miesto bei rajono, Joniškio, Pakruojo, Radviliškio, Kelmės, Telšių, Akmenės ir Mažeikių rajonų savivaldybės.

Pirmieji nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tarnybą pradės rugpjūčio 24 dieną Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių