Apklausa: ukrainiečių pasitikėjimas V. Zelenskiu žemiausias nuo Rusijos invazijos pradžios

  • Teksto dydis:

Ukrainiečių pasitikėjimas prezidentu Volodymyru Zelenskiu pirmą kartą po Rusijos invazijos pradžios 2022 metais nukrito žemiau 60 proc. rodo penktadienį paskelbti visuomenės apklausos rezultatai.

Pernai Ukrainos prezidentas susidūrė su daugybe iššūkių, įskaitant nesėkmingą kontrpuolimą, nesutarimus keliančius debatus dėl mobilizacijos ir garsiai nuskambėjusius korupcijos skandalus.

Kyjivo tarptautinis sociologijos institutas (KIIS) nurodė, kad 2022-ųjų gegužę visuomenės pasitikėjimas V. Zelenskiu siekė 90 proc., o šių metų gegužę sumažėjo iki 59 procentų. 

„Norėtume pabrėžti, kad Ukrainos visuomenės akyse Volodymyras Zelenskis tebėra teisėtas ir dauguma ukrainiečių juo pasitiki“, – nurodė KIIS. 

„Tačiau pasitikėjimo mažėjimo tendencija išlieka ir, kaip matyti iš rezultatų, pagrindinės paprastų ukrainiečių kritikos priežastys yra ne visada sėkminga kadrų politika ir teisingumo klausimai (ypač kovos su korupcija ir teisingos karo naštos visiems)“, – pridūrė institutas. 

Praėjusį mėnesį baigėsi V. Zelenskio penkerių metų kadencija, tačiau jis liko eiti pareigas dėl karo padėties. 

Praėjusiais metais V. Zelenskis teigė, kad yra pasirengęs surengti rinkimus, jei to prireiktų. 

Buvo nuspręsta 2024-aisiais nerengti prezidento rinkimų, motyvuojant tuo, kad kad apie 20 proc. šalies teritorijos kontroliuoja Rusijos pajėgos ir kad nuo karo pradžios milijonai ukrainiečių pasitraukė į užsienį. 

Apklausa atlikta gegužės 16–22 dienomis strateginių komunikacijų centro „Forum“ užsakymu, į ją buvo įtraukti klausimai apie V. Zelenskį. 

Tyrimo metu kompiuterizuotų telefoninių interviu metodu apklausti 1 002 respondentai. Tyrimo paklaida – iki 3,4 procento.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas tipiškas

Vatnykas tipiškas portretas
Ukrainiečiams atsibodo kariauti už jankių ir žydų interesus. Zelenskio pabaiga bus kartuvėse. Savi pakabins. Geriausiu atveju nušaus jaip šunį.

gFffggg

gFffggg portretas
Ko jie kariauja ir klauso to žydo,žūsta patys nežino dėl ko.Žudo vieni kitus kur kažkada gyveno taikiai , tuokėsi vieni su kitais nežiūrėdami tautybės ar tai rusas ,ar tai ukrainietis.Atsipeikekite ukrainiečiai ,neliks jūsų ukrainos ,ji jau parduota vakarams, žydo pagalba.Nugirdyti ,narkotikais apsvaiginti, nesuprantate kas vyksta.Aš ne prieš žydų tautą,tai sutapo ir turi pasakyti prezidento tautybę , būtų kitos tautybės prezidentas ,minetume kitos tautybes pavadinimą.

NIEKAS NEABEJOJA

NIEKAS NEABEJOJA portretas
Zelenskio finišas - KARTUVĖSE. Jį pakars patys ukrainiečiai, kaip tai padarė italai su Musoliniu ir ispanai su Franko...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių