V. Zelenskis – ukrainiečiams užsienyje: mums reikia darbo rankų

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pritartų ukrainiečių, kurie dėl karo buvo priversti palikti šalį, sprendimui grįžti į tėvynę.

Ukrainos valstybės vadovas tai pareiškė per bendrą su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu spaudos konferenciją Berlyne, praneša „Ukrinform“.

„Šiandien nieko negalime priversti (grįžti), bet pasakysiu atvirai, mes pritartume sprendimui, jei dabar, tokiu sunkiu metu, tie, kurie nori, galėtų atvykti į Ukrainą ir padėti atkurti valstybę. Yra krypčių, prie kurių reikia dirbti šiandien, yra žmonių, kurie liko be pastogės, jiems reikia pagalbos, reikia darbo rankų“, – sakė V. Zelenskis.

Prezidentas pridūrė, kad, jo nuomone, plataus masto atstatymo darbai prasidės pasibaigus karui.

„Esu įsitikinęs, kad pasibaigus karui visi sugrįš atstatyti mūsų valstybės, bus darbo vietų, bus saugumas, bus didelė motyvacija“, – teigė prezidentas.

Kaip jau buvo pranešta, Berlyne vyksta Ukrainos atstatymo konferencija, į kurią atvyko Ukrainos prezidentas V. Zelenskis.

Dviejų dienų renginyje dalyvauja daugiau kaip 2 tūkst. politikų, diplomatų, verslo, savivaldos, pilietinės visuomenės atstovų iš įvairių šalių.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras Zelenskisdarbo rankosukrainiečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių