B. Netanyahu: Izraelis yra pasirengęs bet kokiai agresijai

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį pareiškė, kad Izraelis yra pasirengęs bet kokiai agresijai jo atžvilgiu po grupuočių grasinimų atkeršyti už „Hamas“ ir „Hezbollah“ lyderių nužudymus.

„Izraelis yra labai aukštu lygiu pasiruošęs bet kokiam scenarijui, tiek gynybiniam, tiek puolimo. Už bet kokį agresijos veiksmą prieš mus bus sumokėta labai didelė kaina (...) Tuos, kurie mus puola, mes atakuosime“, – sakė B. Netanyahu.

Pastarosiomis dienomis įtampą kurstė pranešimai apie Izraelio smūgį, per kurį Beirute žuvo „Hezbollah“ vadas, ir „Hamas“ politinio lyderio nužudymą Teherane.

„Hamas“ dėl pastarojo smūgio apkaltino Izraelį, bet jis atsisakė komentuoti šį klausimą.

Izraelio kariuomenė ketvirtadienį pareiškė, kad palestiniečių grupuotės „Hamas“ karinis lyderis buvo „eliminuotas“ per ankstesnį smūgį Gazos Ruože.

Per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje, išprovokavusį karą Gazos Ruože, žuvo 1 197 žmonės, daugiausia civiliai.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomų įkaitų.

Pasak „Hamas“ valdomos Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio atsakomąją karinę kampaniją palestiniečių anklave žuvo mažiausiai 39 480 žmonių, taip pat daugiausia civiliai.


Šiame straipsnyje: IzraelisIranasGazakarasHamas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ir bet kokiam genocidui

Anonimas

Anonimas portretas
Zydeli, gali zudyti arabus kiek tiktai nori ir kada nori. Arabai sika i tiurbanus is baimes. Jooooo .... padaryk jiems halakosta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių