Izraelio opozicijos lyderis pareiškė, kad B. Netanyahu buvo perspėtas dėl didžiosios „Hamas“ atakos

  • Teksto dydis:

Izraelio opozicijos lyderis Yairas Lapidas paneigė ministro pirmininko Benjamino Netanyahu išsakytus teiginius, kad Izraelio vadovas nebuvo perspėtas apie planuojamą Palestinos islamistų smogikų iš organizacijos „Hamas“ išpuolį, ketvirtadienį pranešė „Jerusalem Post“.

„Noriu paneigti teiginį, kuri periodiškai vis kartoja dabartinė vyriausybė, neva politinis ešelonas kažkokiu būdu nebuvo informuotas, kad „Hamas“ nebuvo atgrasyta“, – kalbėdamas su dienraščio reporteriu pasakė Y. Lapidas.

„Iš tiesų jis buvo informuota. Aš buvo informuotas“, – pasakė jis, pridurdamas, kad jo matytą žvalgybos medžiagą, „savaime suprantama, matė ir ministras pirmininkas bei kabineto ministrai“.

„Buvo aišku, ko jie („Hamas“) nori“, – paaiškino jis.

Y. Lapidas nurodė 2023 m. rugpjūčio 21 d. kartu su B. Netanyahu ir kariuomenės patarėju generolu majoru Avi Gilu dalyvavęs saugumo posėdyje, kuriame A. Gilas perspėjo dėl vadinamosios Irano „pasipriešinimo ašies“ – parankinių frontų Libane, Gazoje ir Vakarų Krante.

Jis sakė, kad informacija buvo „neįtikėtina“, bet jam B. Netanyahu „pasirodė apimtas nuobodulio ir abejingas tam dalykui bei jo nekomentavo“.

B. Netanyahu dešinės konservatorių partija „Likud“ netruko atsikirsti Y. Lapidui.

„Yairas Lapidas vėl meluoja“, – pareiškė ji, teigdama, kad B. Netanyahu



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Bjaurybės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių