Lenkijos užsienio reikalų ministras: Rusija nėra pasirengusi baigti karo su Ukraina

  • Teksto dydis:

Rusija nėra pasirengusi taikos deryboms su Ukraina, nes ji toliau reikalauja, kad Ukraina atsisakytų didelės dalies savo teritorijos, ketvirtadienį duodamas interviu pasakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

„Rusija toliau reikalauja Ukrainos kapituliacijos ir kol tai tęsis, Ukraina su jos sąlygomis nesutiks“, – naujienų agentūrai PAP sakė R. Sikorskis.

Jis komentavo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio išsakytus žodžius, kad jis nori iki JAV lapkritį įvyksiančių rinkimų pristatyti naują taikos planą.

Kalbėdami apie karo užbaigimą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kiti rusų politikai visuomet reikalauja Ukrainos atsisakyti didelės dalies savo teritorijos bei Kyjive paskirti Maskvai palankią valdžią. Ukrainos kariams užpuolus Rusijos Kursko regioną, oficialūs Rusijos asmenys pareiškė, kad derybos yra visiškai neįmanomos.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Ukrainos puolimą vertiną optimistiškiau nei kitų Vakarų šalių vyriausybės.

„Ukraina padarė kažką, ko Putinas nesitikėjo – ji užėmė dalį Rusijos. Dabar yra pagrindo derėtis ir reikalauti, kad abi šalys patrauktų savo karius iki tarptautiniu mastu pripažintos sienos“, – paaiškino jis.

Ukraina su gausia Vakarų pagalba mėgina atremti plataus masto Rusijos invaziją, prasidėjusią 2022 m. vasarį. Lenkija – viena iš didžiausių Ukrainos rėmėjų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojepaliaubosderybosRusijaLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių