TOK atsiprašė Pietų Korėjos dėl apsirikimo per olimpiados atidarymo ceremoniją

  • Teksto dydis:

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) šeštadienį atsiprašė už klaidą per Paryžiaus olimpiados atidarymo ceremoniją, kai Pietų Korėjos sportininkai buvo pristatyti kaip Šiaurės Korėjos atstovai.

Pietų Korėjos delegacijai plaukiant laivu Senos upe, ji prancūziškai ir angliškai buvo pristatyta oficialiu Šiaurės Korėjos pavadinimu: „Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika“.

„Labai atsiprašome už klaidą“, – sakoma TOK įraše jo oficialioje „X“ paskyroje korėjiečių kalba.

Klaida sukėlė nepasitenkinimą Pietų Korėjoje – pasaulinėje kultūros ir technologijų galioje, techniškai tebekariaujančioje su skurdžia, bet branduolinį ginklą turinčia Šiaurės Korėja.

Pietų Korėjos sporto ministerija pareiškime išreiškė apgailestavimą dėl incidento ir nurodė, kad antroji sporto viceministrė, 2008 metų olimpinė sunkiosios atletikos čempionė Jang Mi-ran (Čan Miran), paprašė susitikimo su TOK vadovu Thomas Bachu (Tomu Bachu) šiam klausimui aptarti.

Sporto ministerija taip pat paprašė Užsienio reikalų ministerijos „pareikšti griežtą protestą prancūzams“.

Pietų Korėjos nacionalinis olimpinis komitetas planuoja susitikti su Paryžiaus olimpiados organizaciniu komitetu bei TOK ir pareikšti savo protestą, taip pat paprašyti imtis priemonių, kad tokie dalykai nepasikartotų, nurodė Sporto ministerija.

Šiaurės Korėja per olimpiados atidarymo ceremoniją buvo teisingai pristatyta savo oficialiu pavadinimu.


Šiame straipsnyje: LTOKatsiprašymasPietų Korėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
TOK NUSIŽIŪRĖJO Į AMERIKOS BIDENĄ
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių