Irkluotojos medalis nebus vienintelis?

Prie Paryžiaus olimpinių žaidynių medalį iškovojusios irkluotojos Viktorijos Senkutės vakar siekė prisijungti vyrų trijulių krepšinio (3 prieš 3) rinktinė, o rytoj bandys disko metikai Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius.

Turėjo aiškų planą

„Pavyko atlikti tai, ką daugybę kartų dariau Trakuose: kai varžovės mane spaudžia, antrą kilometrą irkluoju nemažindama greičio“, – dalijosi patirtimi V. Senkutė.

28-erių irkluotoja (treneris Karolis Sunklodas) vienviečių valčių finalą užbaigė užėmusi trečią vietą (2 000 m – 7 min. 20,85 sek.).

Olimpine čempione tapo olandė Karoliena Florijn (7 min. 17,28 sek.), vicečempione – Naujosios Zelandijos atstovė Emma Twigg (7 min. 19,14 sek.).

Po 500 m lietuvė buvo ketvirta, 1 000 m – penkta, 1 500 m – vėl ketvirta ir galiausiai veržliai finišavo.

„Turėjau aiškų planą. Treneris sakė: medaliai bus dalijami ne pirmame, o antrame kilometre. Žinojau, ką reikia daryti“, – kalbėjo V. Senkutė.

Žaidynių debiutantei V. Senkutei kelias iki olimpinio trofėjaus nepašykštėjo išbandymų: buvusiems Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) vadovams ji atrodė neperspektyvi, tad sportinkei nutraukė finansavimą.

„Tuo metu pykau, bandžiau kažką įrodyti, bet supratau, kad pykčiu nieko nepasieksiu. Pasitraukiau, pailsėjau ir grįžau iš naujo įsimylėjusi irklavimą“, – sakė Viktorija.

Paraiška: Mykolas Alekna į disko metimo finalą įžengė su geriausiu atrankos etapo rezultatu. / K. Štreimikio / LTOK, V. Dranginio / LTOK nuotr.

Įvertino labai gerai

„Visada džiaugiuosi, jei sportininkai pasako patį geriausią žodį – ačiū. Man tai aukščiausias įvertinimas“, – teigė Lietuvos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis, paklaustas, apie ką kalbėjosi su V. Senkute po jos bronzinio finalo.

Mūsų šalies irkluotojų (komandą sudarė aštuoni atletai) pasirodymą Paryžiuje strategas įvertino labai gerai.

„Sportininkas, jeigu jis čia, olimpiadoje, yra geras arba labai geras. Ne tokie geri žaidynes žiūri per televizorių. Mūsiškiai parodė, kad yra geri irkluotojai. Jie kovojo su elitu“, – tvirtino specialistas.

M. Masilionis pripažino: tikėtasi, kad medalius iškovos porinės dvivietės įgula – Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė (užėmė 13 vietą – aut. past.).

„Nebuvo kažkokių pasiruošimo klaidų, o sveikatos problemų – taip. Mūsų medikai žinojo ir jas sprendė. Vylėmės, kad galėsime pakovoti dėl medalių, tačiau dėl objektyvių priežasčių nepavyko“, – sakė treneris.

Giedriaus Bieliausko (10 vieta) rezultatą jis pavadino puikiu, o Domantui ir Dovydui Stankūnams antra vieta B finale (aštunta bendroje įskaitoje – aut. past.) – esą lyg pergalė olimpiadoje.

„Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė buvo labai arti ketvirtos vietos. Apmaudu, kad nepavyko užkopti dar vienu laipteliu aukščiau, bet merginos padarė tai, ką galėjo, turint galvoje, kad pasirengimui buvo ne visai du mėnesiai“, – reziumavo M. Masilionis.

Pasitraukiau, pailsėjau ir grįžau iš naujo įsimylėjusi irklavimą.

Kovėsi net klūpėdami

„Reikia medalio“, – prieš lemiamas kovas pabrėžė vyrų trijulių krepšinio (3 prieš 3) rinktinės treneris Dainius Novickas.

Mūsiškiai (Evaldas Džiaugys, Aurelijus Pukelis, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis), per paskutinę dvikovą grupėje 20:18 palaužę pasaulio ir Europos čempionus serbus, o ketvirtfinalyje 21:15 įveikę lenkus, vakar vakare pusfinalyje stengėsi atsirevanšuoti olandams, kuriems rugpjūčio 2-ąją pralaimėjo 18:19.

Dėl kito kelialapio į finalą varžėsi Latvijos ir Prancūzijos krepšininkai. Iškart po pusfinalio rungtynių vyko mačas dėl bronzinės trečios vietos ir mūšis dėl aukso.

Prancūzai pateikė staigmeną: ketvirtfinalyje 22:19 eliminavo Serbijos komandą.

„Žinojome, kad net pralaimėjus kelias rungtynes niekas nesibaigs. Kaunamės eidami keliais, visi – už vieną, vienas – už visus“, – kalbėjo G. Matulis.

Finale – du lietuviai

Vakar disko metikai varžėsi dėl kelialapių į finalą. Kvalifikacinis normatyvas buvo 66 m.

Broliai Mykolas ir Martynas Aleknos startavo A grupėje (kartu su olimpiniu čempionu švedu Danieliu Stahliu), Andrius Gudžius – B (tarp konkurentų buvo Europos čempionas ir pasaulio vicečempionas slovėnas Kristjanas Čehas).

Mykolas Alekna vietą tarp finalininkų užsitikrino antru bandymu (67,47 m – geriausias A grupės ir visos atrankos rezultatas), o Martynui (58,66 m – 28 vieta) žaidynės baigėsi.

A. Gudžius diską numetė 64,07 m, bendroje įskaitoje užėmė 10 vietą ir taip pat rytoj dalyvaus finale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių