Nukraujavusio „Žalgirio“ akyse – ypatinga energija

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) išaušo atsakymų metas. Vakar startavo 31-ojo sezono mačas dėl bronzos medalių, o šiandien „Žalgirio“ arenos stogą kilnos pirmas finalo mūšis. Čempionų titulą ginantys žalgiriečiai lemiamą etapą pasitinka nukraujavę.

Ažiotažo pliūpsnis

Vilniaus „Wolves Twinsbet” ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ antradienį sostinėje kibo į atlapus mažajame finale. Tokią pat seriją iki trijų pergalių šįvakar Kaune pradės „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“.

Amžinieji varžovai finale pernai išsiskyrė po itin atkaklių grumtynių – 3:2. Šiemet vilniečiai dega revanšo nuotaikomis.

Vos prieš kelias savaites „Ryto“ galimybės susigrąžinti Lietuvos čempiono titulą buvo vertinamos daugiau nei kukliai. Tačiau viską apvertė „Žalgirį“ užgriuvusi traumų epidemija: iš pradžių iš rikiuotės vėl iškrito Arnas Butkevičius ir Rolandas Šmitas, galiausiai – ir Keenanas Evansas.

A. Butkevičius ir R. Šmitas turėtų padėti „Žalgiriui“ finale, bet Andrea Trinchieri vis tiek teks pasukti galvą.

„Sveiki atvykę į LKL’asiko, – perfrazuodamas Madrido „Real“ ir „Barcelona“ akistatų pavadinimą vakar sakė žalgiriečių strategas. – Laukia finalo serija su varžovu, su kuriuo mus sieja graži tarpusavio akistatų istorija. Dažniausiai nekreipiu dėmesio į ažiotažą, bet šį kartą jo labai daug.“

Titulas: I. Sargiūnas pelnė šio „Betsafe-LKL“ sezono Metų proveržio titulą. / bcneptunas.lt nuotr.

Tortas ir sirgaliai

– Treneri, kaip komanda reagavo netekusi K. Evanso?

– Tai, kas nutiko Keenanui, buvo didžiulis smūgis trenerių štabui ir jo komandos draugams. Mačiau verkiančių. Tai sudaužė ir mano širdį, nes toks įvykis – labai neteisingas. Keenanas žaidė nuostabų sezoną, vedė mus į priekį ir staiga… Kalbėjau su juo, nusiunčiau jam itališkų ledų, bet  tvarkytis teks jam pačiam. Mus šis emocinis smūgis gali sutrikdyti arba dar labiau suvienyti. Prie susitelkimo prisidėjo ir tai, kad Keenanas atėjo pas komandą ir pasakė: viskas bus gerai. Tai parodė jo stiprybę. Pamačiau kitokią šviesą žaidėjų akyse. Mums, netekus Keenano, varžovai jaučia puikią galimybę nugalėti. Aš taip pat jaučiu, kad turime puikių galimybių, nes matau, jog per pastarąsias kelias dienas tobulėjame kiekvienu žaidimo aspektu. Keenanas kai kuriais atvejais yra tiesiog nepakeičiamas, bet mes to ir nebandysime daryti. Vieninteliai, galintys tai padaryti – „Žalgirio“ sirgaliai. Mūsų komandos tortui trūksta vieno gardaus gabalėlio ir aš nenoriu, kad jį atriektų kažkuris vienas žaidėjas. Noriu, kad visi lygiomis dalimis prisidėtų, taip pat ir mūsų gerbėjai. Jie spaudžia mus viršyti savo galimybes.

– Ar žaidimas be K. Evanso keičia „Žalgirio“ planus, ypač puolimo?

– Kažkiek pakyčių gali būti. Tai mano darbas. Yra ir kitas – mažų detalių planas.

– Kaip, jūsų akimis, atrodė „Ryto“ ir „Wolves Twinsbet“ pusfinalis?

– Mačiau daug pakilimų ir nuosmukių. „Rytas“ nusipelnė laimėti seriją, nes paskutinį mačą sužaidė stabiliau. Kita vertus, „Wolves Twinsbet“ turėjo nuostolių ir buvo arti finalo.

– Ar tokiuose derbiuose yra raudona linija? Pavyzdžiui, žaidėjų ir trenerių tarpusavio įžeidinėjimai?

– Mes to nedarome. Koncentruojamės į krepšinio aspektus. Nesu pašalinių dalykų šalia aikštės, provokacijų šalininkas, nes, kai tam pasiduodi, nežinai, koks bus kitas varžovų žingsnis.

– Kokius pagrindinius akcentus dėliojate prieš mačą su „Rytu“?

– „Rytas“ turi labai aiškią savo žaidimo sistemą. Jei vilniečiams leisi daryti tai, ką jie mėgsta, jie bus geresni, jeigu pasiimsi žaidimo vadžias į savo rankas – jie strigs. „Ryto“ žaidimo sistema – specifinė, jei jie įgyja pasitikėjimą savimi, varžovams būna sunku.

Mūsų komandos tortui trūksta vieno gardaus gabalėlio.

Sezono laureatai

Jau skelbiami šio „Betsafe-LKL“ sezono laureatai: Metų treneriu pripažintas Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ strategas Oliveris Kostičius, o tarp žaidėjų Metų proveržio titulą pelnė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkas Ignas Sargiūnas.

Net 60 proc. sporto žurnalistų balsavo už O. Kostičių, su kuriuo uteniškiai užfiksavo retą savo klubo istorijoje pasiekimą: reguliarųjį sezoną užbaigė ketvirtoje pozicijoje ir ketvirtfinalyje turėjo namų aikštės pranašumą.

I. Sargiūnas per 29 rungtynes pelnė „Neptūnui“ vidutiniškai 12,9 taško, atkovojo 2,4 kamuolio, atliko 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 11,2 naudingumo balo.

„Geriausias ir smagiausias“, – šį savo sezoną įvertino I. Sargiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių