Ekonomisto prognozės: metų pabaigoje būstą turėtų įpirkti ir gaunantieji vidutines pajamas

Augant gyventojų pajamoms, mažėjant palūkanoms ir nekylant nekilnojamo turto (NT) kainoms šių metų pabaigoje būstą turėtų įpirkti daugelis vidutines pajamas gaunančių gyventojų, sako „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas.

„Prie labai tikėtino scenarijaus, kad ir toliau maždaug 8,5 proc. auga vidutinis darbo užmokestis ir nedidėja nekilnojamo turo kainos, šių metų pabaigoje būstas vėl bus įperkamas daugeliui vidutines pajamas gaunančių gyventojų“, – ketvirtadienį pristatydamas naujausią makroekonomikos apžvalgą sakė Nerijus Mačiulis.

„Augant gyventojų pajamoms, mažėjant palūkanų normoms, nedidėjant nekilnojamojo turto kainai, atsigaus būsto įperkamumas ir tai turėtų paskatinti didesnes gyventojų investicijas į būstą“, – kalbėjo ekonomistas.

„Swedbank“ prognozuoja, kad dabar žemiausias per pastarąjį dešimtmetį būsto įperkamumo indeksas šių metų pabaigoje turėtų padidėti iki 111 punktų (2023 metų pabaigoje Vilniuje jis siekė 86 punktus).

„Swedbank“ prognozuoja, kad atlyginimų augimas šiemet ir kitais metais turėtų siekti atitinkamai 8,5 ir 6,5 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Jūs tik eikit o mes kas pusmetį kelsim paskolų procentus ir aptarnavimo mokestĮ?:D) Kas gali po ką tik įvykusių bankų ,,fintų" dabar taip įkišt galvą į šitą paskolų kilpą? Tik visiškas obuolys nematantis kad jei prasidėsi su šitais banditais tai paskui jau 30 metų (na gal tik 20..) niekur nepabėgsi. Ir jie darys su tavim ką nori..Būsi pas juos arkliu kuris net avižų negauna:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių