Ekspertai: nuomos kainos greitai pasieks dugną

Mokslo metų pradžia tradiciškai išjudina butų nuomos rinką. Ekspertų teigimu, šiemet pokyčiai beveik nepastebimi. Tiesa, šiemet, kitaip nei anksčiau, nuomos kainos prieš rugsėjį neišaugo, o studentai pamėgo ieškoti ne tiek kambarių, kiek didesnių butų, praneša LTV naujienų tarnyba.

Patys studentai sako, kad nuoma atpigo, bet, pabrangus mokslams ir pragyvenimui, pigiau glaustis pas gimines ar bendrabutyje.

Skelbimų apie butų nuomą internete buvo visada, bet pastaruoju metu, ekspertų teigimu, – ypač daugėja. Rinką pagyvino tai, kad dalis žmonių neįperka savų butų ir ieško išnuomojamo būsto. O prisipirkusieji kelis butus ir planavę pelningai parduoti dabar juos nuomoja.

Rinką kasmet pagyvina ir į miestus suplūstantys studentai. Ekspertų teigimu, šiemet butų nuoma prieš rugsėjį nebrango.

„Stengiamasi išnuomoti vis daugiau objektų ir ypač butų. Dabar butų paklausa ir pasiūla padidėjusi. Pastebime, kad kainos nėra padidėjusios. Vilniuje ir Klaipėdoje skelbimuose siūlomos kainos yra nukritusios apie 30 proc., o Kaune netgi 40 proc.“, – teigia Viktorija Steponavičiūtė, „Diginet LT“ direktoriaus pavaduotoja.

 Vidutinė skelbimuose minima vieno kambario buto mėnesio kaina Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje svyruoja nuo 300 iki 150 litų. Dviejų kambarių nuo 400 iki 1 tūkst. litų. Trijų 500 iki 1 tūkst. litų.

Tačiau, portalo valdytojų teigimu, realios sandorių kainos yra mažesnės, nes nuomininkai linkę derėtis, o nuomotojai – nusileisti.Visgi dalis pačių pigiausių butų jau išgraibstyti vidurvasarį. Mat šių pasiūla padidėjo, kai juos atlaisvino iš miestų ir priemiesčių pasitraukę be darbo likę statybininkai.

Ekspertų teigimu, butų nuomos kainos dabar beveik pasiekusios dugną.

„Naujos statybos butų kainos liks panašios. O senos statybos galbūt dar truputėlį pigs, nes išlaikyti senos statybos butą kainuoja daug brangiau“, – tvirtino V. Steponavičiūtė.

Prognozuojama, kad pavasarį nuoma gali pabrangti. Mat, anot ekspertų, Amerikoje ir Vokietijoje nuomos kainos kyla jau 3-4 mėnesius, o Lietuva nuo didžiųjų valstybių atsilieka 6-8 mėnesiais.


Šiame straipsnyje: nuomanuoma vilniuje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių